Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lärare berättar: "Hur jag ersatt en salstenta med hemexamination"

I detta Lunch ‘n’ Learn-webbinarium beskriver Viggo Kann hur quiz och mästarprov med skriftlig och muntlig redovisning på ett framgångsrikt sätt kan ersätta salstenta, även i kurser med stora studentgrupper. Utgångspunkten för webbinariet är kursen Algoritmer, datastrukturer och komplexitet.

Tid: Ti 2020-09-29 kl 12.15 - 13.00

Plats: Online via Zoom: https://kth-se.zoom.us/j/829795643

Medverkande: Professor Viggo Kann, EECS, KTH

Exportera till kalender

(Webbinariet hålls på svenska och kommer att spelas in)

Bilderna som visades under presentationen

Ett kamraträttat teoriquiz och två individuella mästarprov

Både teoridelen och problemdelen av tentan i kursen Algoritmer, datastrukturer och komplexitet  har ersatts av annan examination: ett kamraträttat teoriquiz och två individuella mästarprov. Kursen är obligatorisk i årskurs 3 på datateknikprogrammet och läses av över 200 studenter. Examinationsformen har utvecklats under en lång rad av år och sker denna höst inte till någon del på campus. Bedömningen görs enligt noggrant specificerade bedömningskriterier och examinationen är inpassad i kursen så att studenterna ska lära sig så mycket som möjligt.

Rekommenderad Zoom-anslutning

Notera: Du ansluter till webbinariet via Zoom-länken ovan via din webbläsare. Du behöver inte installera något, men ljud och bild blir bättre om du installerar och använder Zoom klienten/appen .