Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Fikasnack med Lars Strannegård om förändrade antagningsregler

Podden "Fikasnack om framtidens utbildning" – avsnitt 39

Lars Strannegård
Foto: Juliana Wiklund

Johan Fridell fikasnackar med gäster från eller utanför KTH om framtidens utbildning i allmänhet och KTH:s förändringsprogram "Framtidens utbildning" i synnerhet. Denna gång med Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Tid: On 2024-05-22 kl 15.30 - 16.00

Videolänk: Zoom

Språk: svenska

Medverkande: Johan Fridell, Lars Strannegård, Martin Viklund

Exportera till kalender

Chatten i Zoom kommer som vanligt vara öppen så alla är välkomna med frågor och reflektioner.

Dagens gäst: Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm

KTH antar studenter i olika så kallade urvalsgrupper, där de vanligaste är via gymnasiebetyg eller via resultat på högskoleprovet. Som myndighet har KTH inte så mycket frihet att ändra reglerna för detta. Handelshögskolan i Stockholm är ett privatägt lärosäte och har därför större frihet att utforma sina antagningsregler. Detta ska Handelshögskolan nu nyttja genom att ställa andra krav på de sökande studenterna.

I den här podden pratar Johan med Handelshögskolans rektor Lars Strannegård om detta, tillsammans med KTH:s Martin Viklund.

Lars profil (hhs.se)

Debattartikel i DN om förändrade antagningsregler på Handelshögskolan i Stockholm (hhs.se)

Nyhetsartikel i DN om Handelshögskolans skärpta krav vid antagning (dn.se)

Om podden

Tidigare avsnitt

KTH Play

Varje avsnitt textas i KTH Play , först automatiskt och sen (efter ett tag) med manuell korr. Vill du skriva ut textfilen hittar du transkribersfunktionen om du klickar på ikonen längst uppe till höger i videovyn.

Spotify

Spotify

Youtube

youtube.com/@framtidensutbildning

Johan Fridell fikasnackar med gäster från eller utanför KTH om framtidens utbildning i allmänhet och KTH:s förändringsprogram Framtidens utbildning  i synnerhet.

Medskapa till podden

Eftersom vi poddar live, så har du möjlighet att ställa frågor och kommentera under samtalets gång. Har du egna önskemål om vad du skulle vilja höra, eller kanske till och med delta själv i podden är du välkommen att höra av dig till framtiden@kth.se  (skriv "podd" i ämnesraden).

Poddvärd: Johan Fridell

Kanske du känner igen poddvärden Johan Fridell, som under coronapandemin fikapoddade med en tidigare KTH-kollega om digitalisering på KTH. Sök på Fikapodden (& Fika) på Spotify eller Youtube.

Johan Flid Fridell
Johan Flid Fridell projektledare jfridell@kth.se 0709606860 Profil