Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

ForskarFredag

Välkommen till ForskarFredag 2020, i år helt digitalt! Evenemanget sänds från Albanova i Stockholm och ger dig chans att via stream ta del av föreläsningar och samtal med några av landets bästa forskare. Temat för ForskarFredag 2020 är hållbarhet. En stor del av programmet ägnas också åt forskning kring covid-19 och tävlingen ForskarGrandPrix där publiken hjälper till att kora vinnaren.

Tid: Fr 2020-11-27 kl 09.00 - 17.00

Plats: Digitalt event

Exportera till kalender

Forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. På ForskarFredag får publik och forskare mötas under experiment, föreläsningar, samtal, guidade visningar i forskningsmiljöer, tävlingar och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning mot barn och unga. Evenemanget brukar ges på plats på AlbaNova, men på grund av omständigheterna runt covid-19 är programmet digitalt och går att följa på distans via stream. Se anmälan nedan!

Årets ForskarFredag har temat ”Forskning för en hållbar framtid”. Hur ska vi människor leva och forma våra samhällen på ett sätt som värnar om människor, djur, natur och jordens resurser? Framstående forskare från KTH, KI och SU ger föreläsningar om deras arbete och hur det bidrar till en hållbar framtid.

Några andra höjdpunkter i programmet är ForskarGrandPrix, där forskare tävlar i konsten att presentera sin forskning på bara tre minuter, och föreläsningar om forskning kring covid-19.

Hela programmet

Anmälan

ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens hus tillsammans med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet, Scania, SciLifeLab och Stockholms stad. Evenemanget är en del av vetenskapsfestivalen European Researchers' Night med evenemang över hela Europa.

Kontakt

Marcus Angelin (Vetenskapens hus) är projektledare för ForskarFredag Stockholm.

Louise Gustafsson är KTH:s representant i projektgruppen.