Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Intervjuteknik och kompetensbaserad rekrytering

Grundutbildning i strukturerad intervjuteknik där vi övar, diskuterar och går igenom den teoretiska bakgrunden inom ämnesområdet. Under utbildningen ges också utrymme för att diskutera och reflektera kring intervjuer i digitalt format och hur det kan påverka rekryteringen. Utbildningen vänder sig särskilt till dig som ska rekrytera inom en nära framtid men även chefer generellt.

Tid: To 2021-11-25 kl 13.00 - 16.00

Plats: Kurslokalen, Teknikringen 1, KTH campus

Exportera till kalender

Anmälan och bokningsvillkor

Anmälan till utbildning i Intervjuteknik och kompetensbaserad rekrytering

Sista dag för kursanmälan är den 19 november. Kursen är kostnadsfri men eventuella förhinder/avbokningar ska meddelas utbildaren så snart som möjligt.

En administrativ avgift på 800 kr debiteras vid frånvaro utan skriftlig avbokning till Karriär- och kompetensutveckling, GVS, mejl personalutveckling@kth.se

Målgrupp

Chefer samt för den som delegerats att rekrytera personal.

Innehåll

  • Vi går igenom upplägg av och förberedelser inför en intervju
  • Tittar på klassiska fallgropar såsom t ex magkänsla och intervjuareffekter (t ex att intervjupersonen påminner om någon du känner)
  • Vi medvetandegör intervjuarens roll i intervjun
  • Vi övar och diskuterar utmaningar i intervjusituationen
  • Vi reflekterar och diskuterar kring den digitala intervjusituationens förutsättningar och villkor

Upplägg

Utbildningen ingår i KTH:s chef- och rekryteringsstöd till skolor och GVS för strukturerad och kompetensbaserad rekryteringsprocess. Teori, praktisk övning, diskussion i grupp samt förberedande mindre hemuppgift kan ingå.

Utbildningsmål

Efter genomgången utbildning har du en god grund att bygga vidare på så att du kan känna dig mer förberedd, tryggare i intervjusituationen och säkrare i ditt val av slutkandidat.

Utbildare

Maria Salling, funktionsansvarig Rekrytering, KTH/GVS, kontakt

Kontakt

Vid frågor eller förhinder om utbildningen, kontakta Karriär- och kompetensutveckling, GVS, mejl personalutveckling@kth.se , webb Kontakt Karriär- och kompetensutveckling | KTH Intranät