Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Introduktionskurs i jämställdhetsintegrering för ledare i staten

Erfarenheter från arbetet med jämställdhetsintegrering visar att ledningens kunskap är avgörande för att lyckas. Ett framgångsrikt arbete med jämställdhet kräver att ledningen visar stöd och intresse för frågan, och att de efterfrågar resultat. En aktiv ledning som har kunskap om och förstår vad jämställdhetsarbetet innebär gör att fler i organisationen kan genomföra det och förstå värdet i det.

Tid: To 2021-10-28 kl 09.00 - 15.00

Plats: Online

Exportera till kalender

Jämställdhetsmyndigheten erbjuder ledare i staten och på lärosäten att delta i en grundläggande endagskurs i jämställdhetsintegrering. Just nu genomför myndigheten alla sina kurser i digitalt klassrum (Zoom).

Kursanmälan

Du anmäler dig via Jämställdhetsmyndighetens webb:

Utbildning – Jämställdhetsmyndigheten (jamstalldhetsmyndigheten.se)

Målgrupp

Kursen är på grundläggande nivå och kräver inga förkunskaper. Den vänder sig till dig som är chef eller har en arbetsledande funktion vid en statlig myndighet eller ett lärosäte, och vill din höja både din egen kunskapsnivå och kvalitén på jämställdhetsarbetet.

Innehåll

Kursen ger dig grundläggande kunskap om:

  • Sveriges jämställdhetspolitik
  • jämställdhetsintegrering som strategi
  • hur du kan förstå din roll i relation till jämställdhetspolitiken och jämställdhetsarbetet

Kostnad

3 800: - ex. moms per deltagare. Observera att anmälan är bindande. Avbokningar efter sista anmälningsdag debiteras halva priset. Vid förhinder kan platsen överlåtas till en kollega med motsvarande roll.

Kontakt och mer information

För frågor om anmälan kontakta administratör: utbildning@jamy.se.  Observera att det inte går att anmäla sig via mejl.

För frågor om kursinnehållet kontakta innehållsansvarig: deepati.forsberg@jamy.se

För mer information se Jämställdhetsmyndighetens webb: Introduktionskurs i jämställdhetsintegrering för ledare i staten – Jämställdhetsmyndigheten (jamstalldhetsmyndigheten.se)