Till innehåll på sidan

Introduktionskurs i jämställdshetsintegrering

Jämställdhetsmyndigheten erbjuder ledare i staten en grundläggande onlinekurs i jämställdhetsintegrering.

Tid: On 2020-10-07 kl 09.00 - 15.00

Plats: Online i Zoom

Jämställdhetsmyndigheten
Jämställdhetsmyndighetens logotype

Passar inte tiden? Nästa kurstillfälle är 26 november, information om det tillfället kommer senare.

En aktiv och kunnig ledning är avgörande för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete

Det finns en tydlig förväntan från regeringen att statliga myndigheter ska arbeta för att bidra till de jämställdhetspolitiska målen. Den strategi som Sverige huvudsakligen använder för att uppnå dessa mål kallas jämställdhetsintegrering.

Erfarenheter från arbetet med jämställdhetsintegrering visar att ledningens kunskap är avgörande för att lyckas. Ett framgångsrikt arbete med jämställdhet kräver att ledningen visar stöd och intresse för frågan, och att de efterfrågar resultat. En aktiv ledning som har kunskap om och förstår vad jämställdhetsarbetet innebär gör att fler i organisationen kan genomföra det och förstå värdet i det.

Målgrupp

Kursen är på grundläggande nivå och kräver inga förkunskaper. Den vänder sig till dig som är chef vid en statlig myndighet, dekan, prefekt eller motsvarande och vill din höja både din egen kunskapsnivå och kvalitén på jämställdhetsarbetet.

Innehåll

Kursen ger dig kunskap om:

  • Sveriges jämställdhetspolitik
  • Jämställdhetsintegrering som strategi
  • Hur du kan förstå din egen verksamhet och din roll i relation till jämställdhetspolitiken och jämställdhetsarbetet

Kostnad

3 800: - ex. moms per deltagare. Observera att anmälan är bindande. Avbokningar efter sista anmälningsdag debiteras halva priset. Vid förhinder kan platsen överlåtas till en kollega med motsvarande roll.

Sista anmälningsdag 23/9

Anmälan sker via detta formulär

Om Zoom

På grund av Covid-19 sker alla våra kurstillfällen just nu digitalt och vi använder verktyget Zoom. Till skillnad från andra verktyg ger Zoom oss möjligheten att diskutera och arbeta i mindre grupper. Vissa myndigheter tillåter dock inte Zoom på tjänstedatorer. Vi ber dig därför undersöka hur du använder Zoom i god tid innan kurstillfället. Som deltagare på kursen behöver du inte äga en Zoomlicens, du behöver alltså inte köpa något av Zoom. Verktyget fungerar bäst när du installerar appen i din dator, till skillnad från att använda onlineversionen och även detta är gratis.

Kontaktpersoner

För frågor om anmälan kontakta administratör christel.skandevall@jamy.se

För frågor om kursinnehållet kontakta innehållsansvariga: deepati.forsberg@jamy.se , eller sandra.moberg@jamy.se