Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

ForskarFredag 2021

Välkommen till ForskarFredag 2021. Evenemanget sänds från Albanova i Stockholm och ger dig chans att via stream ta del av föreläsningar och samtal med några av landets bästa forskare. Temat för årets evenemang är "Hur ska vi leva och bo i framtiden?".

Tid: Fr 2021-09-24 kl 09.00 - 18.00

Plats: Digitalt via Zoom

Exportera till kalender

Forskare är helt vanliga människor med ovanligt spännande jobb. På ForskarFredag får publik och forskare mötas under experiment, föreläsningar, samtal, guidade visningar i forskningsmiljöer, tävlingar och mycket mer. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning mot barn och unga. Evenemanget brukar ges på plats på AlbaNova, men 2020 och 2021 är programmet digitalt och går att följa på distans via stream. Se anmälan nedan!

Årets ForskarFredag har temat ”Hur ska vi leva och bo i framtiden?”. Det handlar om vad forskningen kan säga om hur vi kommer leva, bo och bruka vår planet i framtiden. Men för att kunna säga något om framtiden behöver vi förstås också lära oss av historien.

Ett nytt initativ för i år är en nationell bokningsplattform  där man kan låna en forskare, både för digitala och fysiska möten.

Hela programmet

Anmälan

ForskarFredag arrangeras av Vetenskapens hus tillsammans med KTH, Karolinska institutet, Stockholms universitet, Scania, SciLifeLab och Stockholms stad. Evenemanget är en del av vetenskapsfestivalen European Researchers' Night med evenemang över hela Europa.

Kontakt