Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Senseable Stockholm Lab Day 2021

Under Senseable Stockholm Lab Day kommer du få uppleva Stockholm på oväntade sätt. Forskare från MIT och KTH har använt sensorer på fordon, geotaggade inlägg i sociala nätverk och analyser av restid för att få nya perspektiv och för att möta stadens utmaningar. Deras resultat – hittills – kommer att presenteras som en del av Innovationsveckan, under en sändning från stadshuset med Stockholms stad som värd.

Tid: Ti 2021-10-05 kl 11.30 - 14.00

Plats: Digitalt

Kontakt:

Johan C Thorburn thorb@kth.se

Exportera till kalender

Senseable Stockholm Lab är ett samarbete mellan KTH, MIT och Stockholms stad där socio-ekonomiska och miljömässiga utmaningar i den växande staden undersöks. Sedan 2019 har forskarna vid labbet studerat Stockholm med okonventionella metoder och använt sig av bland annat sakernas internet, stordata och artificiell intelligens. Deras ändamål är att utveckla metodik och att skapa kunskap som kan användas långsiktigt hållbar stadsutveckling och för att undersöka villkoren för att utveckla framtidens smarta stad. Deras resultat och insikter kan användas för att förbättra staden inom områden som segregering, hållbarhet och transporter.

Under dagen kommer Senseable Stockholm Lab, pågånde forskning och resultat hittills att presenteras. Professor Carlo Ratti, MIT Senseable City Lab, Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr och KTH:s rektor Sigbritt Karlsson deltar under dagen.

Webbadress för mer information