Stress och stresshantering

Varför man blir klokare av att sova tillräckligt, hur man skyddar sig mot stress och varför det finns så många prestationsprinsessor och prinsar på KTH. Om det handlar tre föreläsningar som gavs vid flera tillfällen under våren 2013.

Kontakt till företagshälsovården

Telefonnummer: 08-120 125 00

E-post: stockholmcity@avonova.se

Adress

Företagshälsovården har flyttat till nya lokaler, från 8 januari 2019 finner du dem på:

Avonova City
Klarabergsviadukten 90 C
111 64 Stockholm

För dig som jobbar i Flemingsberg eller i Södertälje finns det även möjlighet att vända dig till Avonova i Huddinge:

Kommunalvägen 1-5
141 47 Huddinge

www.avonova.se

Stress seminarium

Behovet av stöd och hjälp för att hantera stress har de senaste åren legat på en relativt hög nivå. För att stödja medarbetare och chefer att bättre hantera stress beslutade arbetsgivaren och arbetstagarorganisationerna gemensamt att finansiera ett seminarium inom stress och stresshantering. Seminariumet hålls av företagshälsovården, Avonova. Kontakta HR på din skola för mer information och vid intresse att delta som medarbetare och/eller om du som chef vill boka seminariet till din arbetsgrupp.

Filmer om stress

Filmade föreläsningar av Aleksander Perski, docent på KI och chef för Stressmottagningen, om ”Stress och sömn” och ”Stress och duktighetsfällan”. Båda dessa föreläsningar riktar sig till alla medarbetare på KTH och finns både på svenska och engelska. Dessutom gavs föreläsningen ”Stress och återhämtning - hur man som chef förebygger utmattningssyndrom hos sina medarbetare” till alla chefer i separata seminarier.

Råd och tips

Aleksander Perski, docent vid KI och chef för Stressmottagningen, ger sina bästa råd för att hantera stress: Råd om stress (pdf 77 kB)

Stresstest

För den som upplever en hög grad av stress, eller för chefer för att få stöd i att bedöma medarbetares stress, finns nedan ett test där man kan se om man är i riskzonen för att hamna i utmattningstillstånd. Ligger man i medelvärde över 3.5 är man i riskzonen och bör ta kontakt med ansvarig chef och företagshälsovården för stöd.

Stresstest (doc 25 kB)

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Lotta Gustavsson
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2019-11-01