Här hittar du de tjänster som utbildningskansliet utför löpande inom grund- och avancerad nivå samt forskarnivå. Specifika projekt och satsningar läggs separat i den årliga verksamhetsplanen.
Studievägledning och individuella studieplaner på alla utbildningsnivåer. Stor andel av skolans studenter på grundnivå bedriver sina studier utifrån en i samråd med studievägledare upprättad individuell studieplan. Alla forskarstuderande har en upprättad individuell studieplan som revideras minst en gång per år i eISPsystemet.
Kursval, byte av kurs och kursantagning. Separat antagning till kurs till följd av individuella studieplaner.
Stödåtgärder för studenter och doktorander. Aktiviteter och insatser för att stödja studenter med psykisk ohälsa och problematik kopplad till studierna. Stöd och hjälp till studenter med funktionshinder.
Planering och genomförande av SI-utbildning för skolans grundutbildningsprogram.
Undervisningsinsatser med aktiv karriärstart i några av skolans programöverskridande kurser. Individuell karriärvägledning av studenter.
Genomförande av utbytesstudier. Administration av in- och utresande utbytesstudenter och dubbeldiplomstudenter vid skolan.
Ansvar för information på programwebbar och skolans intranätsinformation för doktorander.
Språkcaféer vid KTH Kista.
Registrering av studenter. Studenter på grund- och avancerad nivå registrerar sig själva på kurser via webbregistrering. Utbildningskansliet hanterar dock ett stort antal omregistreringar vid termins- och läsperiodstarter samt förstagångsregistreringar för studenter som ska påbörja examensarbeten eller som har missat att göra sin webbregistrering, alternativt bytt kurser. Registrering av interna och externa forskarstuderande innefattar ytterligare arbetsuppgifter i form av uppdateringar i eISP och manuell inläggning i Canvas i anslutning till registreringen.
Resultatrapportering för de kurser vid skolan där lärare inte själva rapporterar in betyg i Ladok. Samtliga examensarbetskurser vid skolan resultatrapporteras av utbildningskansliet.
Administration av examensarbeten samt publicering i DiVA.
Behörighetskontroll av civilingenjörsstudenternas masterval samt vid antagning av olika kategorier forskarstuderande. Därutöver löpande behörighetskontroller vid upprättande av individuella studieplaner, kursbyten etc.
Deltagande vid rekryteringsaktiviteter och Öppet Hus.
Information till presumtiva studenter via inbokade möten, mejl och telefon.
Informationsmöten för programstudenter med studierelaterad information; information om anmälan till kurs inom program (AKP), kandidatexamensarbeten, val av mappat masterprogram m.m.
Anordnande av kursvalsmässor två gånger per år.
Genomförande av studiebesök för presumtiva internationella studenter som är intresserade av skolans engelskspråkiga kandidatprogram.
Hantering av studentärenden i Canvas.
Resultatrapportering för de kurser vid skolan där lärare inte själva rapporterar in betyg i Ladok. Samtliga examensarbetskurser vid skolan resultatrapporteras av utbildningskansliet.
Kontroll och komplettering av tentamensschemat.
Förberedelse, genomförande och administration av examinationstillfällen vilket omfattar bland annat salstentor, digitala examinationer och kontrollskrivningar. Arbetet innefattar planering och bokning av tentamensvakter, upptryckning och packning av tentalydelser, skanning av tentor, teknisk support och särskilda åtgärder kopplade till digitala examinationer m.m.
Support med att bygga examinationsrum för studenter och FUNKA-studenter i Canvas.
Avlasta fakultet med arbetsuppgifter som rör publicering i kursens administrationsverktyg ”Om kursen”:
o Introduktion, kursbeskrivning
o Kurs-PM
o Kursanalys och kursdata
Assistans vid inspelning av filmer i Kaltura.
Individuellt stöd till lärare vid schemaläggning.
Administration av disputations- och licentiatseminarier.
Handläggning av kursplaner, utbildnings- och läsårsplaner samt inläggningar i Kopps. Fastställande och årlig översyn av examinatorslistor.
Hantering av kurstillfällen på alla utbildningsnivåer (programkurser, FoV-kurser och uppdragsutbildning samt SAP-kurser). Förbedelser inför anmälan till kurs inom program (AKP).
Arbete i skolans kursplansgranskningskommitté (KPK) och utbildningsplansgranskningskommitté (UPK).
Särskilda arbetsinsatser till följd av resultat från tillsynsbesök av UKÄ.
Handläggning av ärenden och beslut avseende tillgodoräknanden, validering, studieuppehåll, upprättande av GA-och FA beslut, dispensbeslut, antagning till forskarutbildning m.m. Diarieföring och arkivering av inkomna handlingar och beslut.
Hantering av omprövningar och överklaganden.
Utfärdande av intyg till olika myndigheter som Migrationsverket, CSN, SSSB m.fl.
Handläggning av examensansökningar, inklusive ej programmärkta examina.
Samverkan med skolans studentsektioner för planering och genomförande av mottagning för nya studenter vid varje läsårsstart.
Samarbete med skolans studentsektioner och doktorandråd.
Introduktion av nyanställda doktorander samt nya avdelningschefer och prefekter.
Utsökningar av statistik och underlag för skolans forskarstuderande.
Arbete med att befrämja genomströmning på skolans grundutbildningsprogram genom uppföljningar, behörighetsgranskning och övriga insatser.
Stöd till fakultet och akademiskt förtroendevalda beträffande regelverk och rutiner samt stöd vid hantering av studentärenden.
Hantering av inkommande klagomål från studenter.
Disciplinära studentärenden gällande diskriminering, kränkande särbehandling och sexuella trakasserier.
Hantering av utbytesavtal, avtal för industridoktorander och Joint Degrees.
Hantering av allmänna handlingar kopplade till offentlighetsprincipen och GDPR.
Bearbetning och sammanställning av underlag till de årliga programanalyserna. Deltagande vid återkoppling till programanalyser. Planering och genomförande av länkmöten och programråd.
Administrativt stöd vid genomförande av uppdragsutbildning.