Checklista för dig som är ny på EECS
Checklista med uppgifter som du behöver göra i samband med ditt nya uppdrag på KTH.
För dig som flyttar till Sverige
Du som flyttar från utlandet har ett antal uppgifter som du måste göra innan du anländer till Sverige. KTH Relocation ger stöd till de som är nya i Sverige och kan hjälpa till med frågor om uppehållstillstånd och invandring, boende, folkbokföring och personnummer, försäkringar etc.
- Registrera dig hos KTH Relocation .
- Följ Relocations checklista .
- Informera din närmaste chef och HR-handläggare när dina reseförberedelser är klara och man kan besluta om din startdag på KTH.
För alla nyanställda
För att få lön och korrekt skatteavdrag
-
För dig som kommer ny till Sverige, måste du först gå till Skatteverket för att ansöka om personnummer. Ta med kopia på ansökan med stämpel till din HR-kontakt för att få ditt avtal registrerat hos lön.
-
Anmäl bankkonto till Nordea
- KTH:s arbetsgivarnummer hos Nordea är 505751.
- Om du inte anmäler ditt konto till Nordea får du utbetalningen på ett Plusgiro-utbetalningskort som skickas till din adress (se och ändra adressen i Egenrapporteringen, Mina personuppgifter).
- Skicka in en A-skattsedel till din HR-handläggare för att få rätt skatteavdrag på lönen.
För att du snabbt ska bli en av oss
- Anmäl dig här till det obligatoriska introduktionsmötet för nyanställda på EECS .
EECS:s introduktionsmöte ger dig möjlighet att få mer information om din anställning och din arbetsplats, ställa dina frågor och träffa nya kollegor. Tiden för mötet är alltid 9-11. Under höstterminen 2020 kommer alla möten att hållas via Zoom och en länk skickas ut till din mailadress.
- Anmäl dig till det universitetsgemensamma introduktionsmötet .
KTH:s introduktionsmöte ger dig möjligheter till dialog med KTH:s ledning och kunskap om KTH:s strategiska mål, visioner och särskilda satsningar.
För att bli synlig och sökbar som KTH-anställd
- Använd alltid KTH:s epostsignatur. Importera den här .
- Uppdatera din personliga KTH profilsida med text och foto.
För din egen säkerhet
- Spara i din mobil KTH:s larmnummer 08 790 7700 som du kan ringa dygnet runt vid akuta krissituationer. Här hittar du kontaktuppgifter vid kris .
- Notera utrymningsvägarna och placeringen av brandsläckare vid din avdelning och vid de gemensamma utrymmena på din adress.
För miljön
- Genomför KTH:s obligatoriska miljöutbildning för anställda .
KTH är certifierat enligt ISO 14001 som kräver att KTH att alla anställda har en grundläggande förståelse för miljöarbetet.