Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ta din forskning utanför akademin

KTH Innovation hjälper dig att upptäcka och utveckla potentialen i dina forskningsresultat. Stödet finns till för forskare, studenter och anställda med idéer eller teknik som kan skapa nytta i samhället. Här kan du få kostnadsfri och konfidentiell hjälp med affärsutvecklingscoaching, patentering, avtal, finansiering och mycket mer.

Coach samtalar med två studenter.
Foto: Patrik Lundmark

KTH Innovation

Funderar du på hur dina forskningsresultat kan komma till nytta i samhället? Är du nyfiken på innovation och vill lära dig mer? Då har du kommit rätt!

KTH Innovation erbjuder ett brett stöd för dig som är forskare vid KTH. 

Du kan lära dig om hur innovationsutveckling fungerar i Discoveryprogrammet, eller ta kontakt med en coach som hjälper dig genom vår stödprocess, som finslipats under femton år och idag är internationellt erkänd.  

Vårt stöd är kostar ingenting och vi delar inte med oss av det du berättar till någon annan. Vi tar inte heller något ägande i din idé.

Ju tidigare du tar kontakt med oss på KTH Innovation desto bättre! Vi är specialiserade i den allra första fasen av din idés utveckling och på kommersialisering av avancerad teknik, så kallad deeptech.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av innovation. Tillsammans gör vi det möjligt för ny teknik att komma ut i samhället och skapa framtidens lösningar.

Boka ett möte

Vi är alltid nyfikna på att höra om spännande forskning från KTH. Kontakta oss så bokar vi in ett möte!

Som forskare på KTH:

  • skapar du ny kunskap som kan hjälpa till att lösa små och stora problem i samhället.
  • kan du få gratis och konfidentiellt stöd från KTH Innovation när du har ett forskningsresultat du tror skulle kunna komma till nytta utanför akademin. Du kan höra av dig till oss när som helst!
  • äger du rätten till dina forskningsresultat enligt lärarundantaget. 
  • kan du få hjälp med att ta dina forskningsresultat till marknaden på olika sätt, från licensavtal till att själv starta företag
  • kan du få finansiering för att till exempel ta in en konsult för att genomföra en marknadsundersökning som kan visa var dina forskningsresultat kan användas.
  • kan du få hjälp med patentansökningar och avtal.
  • kan du som har kontakt med KTH Innovation nätverka med industrin, finansiärer och andra forskare.
  • kan du utvecklas i din forskarroll genom de kunskaper du får när du skapar nytta med din forskning.

Träffa en coach

KTH Innovations coacher har stor erfarenhet av att guida forskare från resultat till innovation. Tillsammans har de expertis av att stötta forskare inom alla teknikområden på KTH.

KTH Innovations stöd

Coachning och rådgivning

När du utvecklar en idé eller ett forskningsresultat kommer du att stöta på många frågetecken på vägen.

KTH Innovations affärsutvecklingscoacher hjälper dig att hitta svaren så att du kan komma framåt i din utveckling.

Tillsammans tar vi reda på hur din idé behöver utvecklas för att gå från ett spännande forskningsresultat till en praktisk lösning.

Vi hjälper dig att reda ut ägandet av din idé, och att undersöka vem eller var ditt forskningsresultat skulle kunna komma till nytta. 

Vårt stöd är helt gratis och alltid konfidentiellt. Du kan höra av dig till oss när som helst. 

Stöd inom patent och avtal

KTH Innovations patentingenjörer och avtalsjurist hjälper dig att få koll på patent, avtal, nyttjanderätt och ägande. Något av det viktigaste du behöver komma ihåg är du måste söka patent innan innan du publicerar dina forskningsresultat.

Du kan alltid kontakta oss om du har frågor om patent eller avtal.

Mer om patent & immateriella rättigheter

Vanliga frågor om avtal och patent

Vår innovationsmodell

Sedan starten 2007 har vi utvecklat en internationellt erkänd stödprocess som präglas av struktur och processorientering. Kärnan i vårt stöd är KTH Innovation Readiness Level-modellen , som idag används avöver 1000 offentliga och privata organisationer världen över.

Finansiering

När du arbetar med kommersialisering av din forskning kommer du att behöva finansiering för att ta viktiga steg. Vi hjälper dig att säkra rätt finansiering så att ditt projekt kan utvecklas, från bidrag till investering.

Hitta kunder och användare

Var skulle din forskning kunna komma till nytta? Vilka är dina framtida kunder? Vi hjälper dig att att identifiera marknadsmöjligheter och hur din idé bäst kan tas till marknaden.

Utvecklas i ett program

En kvinna och två män som sitter vid ett bord skrattar

Nyfiken på innovation?

Vill du lära dig mer om innovation innan du kommer igång? I Discoveryprogrammet får du lära dig mer om innovation och dessutom undersöka om dina forskningsresultat skulle kunna skapa nytta på marknaden. 

Kvinna som tittar tll höger ut ur bild

Få en mentor från industrin

I Mentorprogrammet kan du få en mentor från industrin som kan guida dig på vägen från forskning till impact genom kommersialisering.

Golden Gate-bron

Möt den globala marknaden

I Brighterprogrammet får du inspiration och lär dig om den globala marknaden från lokala experter i några av världens främsta innovationsekosystem.

En kvinna pratar i en mikrofon på en scen. En man tittar på.

Bygg en startup från din forskning

I vårt startup-spår, Förinkubatorprogrammet kommer du in i en kreativ community och arbetar för att lansera en produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år.