Till innehåll på sidan

Ta din forskning utanför akademin

KTH Innovation hjälper dig att upptäcka och utveckla potentialen i dina forskningsresultat. KTH Innovations stöd finns till för forskare, studenter och anställda med idéer eller teknik som kan skapa nytta i samhället. Här kan du få kostnadsfri och konfidentiell hjälp med affärsutvecklingscoaching, patentering, avtal, finansiering och mycket mer.

Handledare samtalar med två studenter.
Foto: Patrik Lundmark

KTH har ett dedikerat stöd för forskare som vill ta sin forskning från akademin och ut i samhället och industri.

Stödsidor för KTH:s innovationsstöd för forskare

Stöd i innovationsutveckling

KTH Innovation erbjuder ett brett innovationsstöd för dig som är forskare vid KTH.

Kontakta KTH Innovation

Coachning

När du har ett forskningsresultat du tror skulle kunna skapa nytta i samhället kan du få hjälp från en affärsutvecklingscoach från KTH Innovation. Din coach har erfarenhet av just ditt teknikområde och hjälper dig genom en beprövad innovationsstödsprocess . Din coach hjälper dig göra rätt sak i rätt tid och med rätt resurser.

Finansiering

Redan från början behövs ofta finansiering för att komma framåt i utvecklingen av din idé. Det kan handla om att göra en marknadsundersökning, ta fram en prototyp, eller i ett senare skede säkra investering. KTH Innovation kan hjälpa dig med finansiering för innovationsutveckling.

Råd för att söka finansiering​​​​​​​ ​​​​​​​

Söka patent och skriva avtal

Något av det viktigaste när du utvecklar en idé eller skapar nytta med din forskning är att få koll på patent, avtal, nyttjanderätt och ägande. På KTH Innovation finns affärsjurister och patentingenjörer som hjälper dig med stöd och råd. Kom ihåg att du behöver patentera innan du publicerar!

Patent och immaterialla rättigheter ​​​​​​​

Program

När du får stöd från KTH Innovation kan du välja att gå in i ett eller flera av våra program. Programmen ger dig struktur, en tydlig riktning, och dessutom kommer du in i en community av andra grundare och kan växa och utvecklas tillsammans.​​​​​​​

För dig som är nyfiken på innovation

Discoveryprogrammet är till för dig som är forskare och är nyfiken på innovation. I en serie korta workshops får du lära dig mer och undersöka om dina forskningsresultat skulle kunna skapa nytta på marknaden. Du behöver inte ha en idé för att delta.

Om Discoveryprogrammet ​​​​​​​

Utvecklas i en stöttande community

KTH Innovations förinkubatorprogram är till för dig som vill satsa extra på utvecklingen av din idé. Tillsammans med 20 andra team arbetar ni mot målet att lansera en produkt eller tjänst på marknaden inom ett till två år.

Om förinkubatorprogram ​​​​​​​

Få en mentor från industrin

I Mentorprogrammet får du chansen att få en erfaren mentor som kan guida dig på vägen från forskning till impact genom kommersialisering.

Alla program ​​​​​​​

Innehållsansvarig:lisbac@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2023-11-23