Till innehåll på sidan

Inställningar för Outlook 2016 i Windows

Lathund om hur du konfigurerar din KTH e-post i Microsoft Outlook 2016 på en egen administrerad dator. Här hittar du även information om hur du skapar en ny Outlook profil om Outlook inte fungerar bra.

Outlook i KTH Windows

Har du en KTH Windows dator då konfigureras Outlook automatiskt efter du loggat in på datorn.

Skapa nytt e-postkonto

Om man använder Outlook som e-postklient ska man ansluta mot e-postserver med Exchange-koppling för att få full funktionalitet och kunna hantera adressbok och kalender.

 1. Börja med att gå in i Kontrollpanelen i din dator. Gå in i Användarkonton.
  Kontrollpanelen
 2. Gå in i Mail (32-bitar)
  Mail i kontrollpanelen

  Obs! Finns det redan en koppling till ditt e-postkonto på KTH men som inte fungerar längre är det bäst att radera Outlook profilen och börja om med inställningarna. Hur man gör detta visas under rubriken Skapa ny Outlook profil långt nere i denna manual.
 3. Klicka på E-postkonton.
 4. Klicka på Nytt.
 5. Det finns en funktion på KTH:s e-postserver som kan autokonfigurera konton i Outlook. Autokonfigurera dina inställningar. Skriv in dina uppgifter: Ditt namn, din e-postadress och ditt KTH konto lösenord. Klicka Nästa. Då hämtar Outlook dina mailinställningar från KTH:s server.
  Konfigurera e-post. Skriv in dina e-postkonto uppgifter
 6. Klicka på Slutför. Starta om Outlook.
  Slutför e-postkonto konfigureringen
 7. Den kommer att fråga efter dina inloggningsuppgifter. Skriv i ditt användarnamn och lösenord som är kopplat till det kontot.
  Ange dina kontouppgifter igen
 8. Nu kontrolleras dina uppgifter och kopplingen till e-postservern skapas. När du startar Outlook kommer den att skapa mailboxen och efter ett tag finns din e-post på plats.

Skapa ny Outlook profil

Om Outlook inte fungerar bra eller man kan skapa eller uppdatera att befintligt konto i Outlook kan man behöva skapa en ny profil som inte innehåller gamla inställningar.

 1. Första steget är att gå in till Kontrollpanelen och E-post (som beskrivs överst i rubriken Skapa nytt e-postkonto). Markera den befintliga profilen och klicka Ta bort.
 2. Gå sedan till en mapp inne i datorn (Utforskaren) som ligger i C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\. Mappen ska ha samma namn som profilen som togs bort (oftast heter den Outlook). Döp om denna mapp (t.ex. till Outlook_Old).

   
 3. Gå sedan tillbaka till Mail (32-bitar) i kontrollpanelen och skapa en ny profil.
 4. Fortsätt sedan från toppen på denna sida med resten av konfigurationen.
Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-12-29