Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kompletterande utrustning till Zoom- och hybridsalar

Om tekniken i Zoom- och hybridsalarna inte täcker de behov du har som lärare eller mötesvärd kan du köpa in kompletterande utrustning, som en webbkamera, mikrofon, USB-adapter eller USB-hub.

Testad utrustning för inköp

Alla Zoom- och hybridanpassade salar har grundförutsättningar för möten och lektioner över Zoom, men du som lärare eller mötesvärd kan alltid komplettera med extra utrustning vid behov. Exempelvis kan du vilja filma dig själv med extern kamera och förhöja upplevelsen för dem som är online, eller använda en mikrofon som gör det möjligt att kunna röra dig fritt i en övningssal.

Då behoven för kompletterande utrustning varierar starkt har IT testat och samlat ett antal webbkameror och mikrofoner, samt samlat de viktigaste USB-tillbehör på dessa sidor.

Obs: Du är inte begränsad till att endast köpa in den utrustningen som listas på kommande sidor. Utrustningen är bara testad och rekommenderad som ett stöd vid inköp, listorna är inte tänkta att begränsa valmöjligheten.

Webbkameror

Webbkamerorna listade på denna sida är testade av IT-avdelningen och är tänkta som ett komplement för den lärare vars behov inte uppfyllts av den förinstallerade tekniken i Zoom- och hybridsalar. Du som lärare måste själv beställa den kamera du är intresserad av, denna sida är endast tänkt som hjälpsamma rekommendationer.

Läs mer om Webbkameror för Zoom- och hybridsalar .

Mikrofoner

Mikrofonerna listade på denna sida är testade av IT-avdelningen och är tänkta som ett komplement för den lärare vars behov inte uppfyllts av den förinstallerade tekniken i Zoom- och hybridsalar. Du som lärare måste själv beställa den mikrofon du är intresserad av, denna sida är endast tänkt som hjälpsamma rekommendationer.

Läs mer om Mikrofoner för Zoom- och hybridsalar .

USB-tillbehör

Om din bärbara dator bara har USB-C uttag men utrustningen du vill ansluta har USB-A kontakter behöver du en USB-adapter eller en USB-hub. En USB-hub ger dig även fler USB-uttag, så du kan använda all din utrustning.

Läs mer om USB-tillbehör för Zoom- och hybridsalar .

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1