Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lärare berättar: "Erfarenheter angående muntlig examination"

Dokumentation från Lunch 'n' Learn 7 oktober 2020

Publicerad 2020-10-07

Hur är det att ha muntor digitalt och vad tycker studenterna? Göran Manneberg delar med sig av sina erfarenheter efter många års arbete med muntlig examination. Här är dokumentation (film och länk till presentation) från webbinariet.

[Videon har initialt enbart automatgenererad undertext men kommer sedan att uppdateras med manuell redigering av undertexter som bättre stämmer överens med innehållet.]

Om webbinariet

Göran Manneberg gör också ett försök att jämföra exakt vilka förmågor och kunskaper som examinerades med hemuppgift och munta jämfört med vad som examineras i en traditionell tenta.​

- Jag började göra muntlig examination för högre betyg för flera program i början av 2000-talet. De kurser som först var aktuella var Synintryckens fysik för CDEPR och Optik högre kurs för CMETE’s dåvarande inriktning mot video och bild. Semi-individuella inlämningsuppgifter kunde ge det lägsta godkända betyget och därefter kunde studenterna boka tid för en 20 minuters (frivillig) munta. Muntan hade en låda med optiska föremål (kameraobjektiv, kikare, projektorbelysningssystem mm) som utgångspunkt.

- Under våren 2020 genomförde jag muntor för ”alla” och jag kommer att berätta om vilka förberedelser som gjordes av mig respektive av teknologerna. Hur det fungerade ur min synpunkt, samt hur det utvärderades av studenterna. 

Presentatör: Göran Manneberg (SCI, KTH).

Presentationsmaterial

Presentationsmaterialet kommer inom kort finnas i fliken "Attachments" när du är inloggad på KTH Play (logga in längst uppe till höger i KTH Play)