Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nytt för terminen från e-lärande

Publicerad 2019-01-31

Här har vi samlat information och några bra tips till dig som är lärare.

Lunch n’ learn är tillbaka!

Den uppskattade seminarieserien Lunch n’ learn (om e-lärande) är tillbaka med nya ämnen och föreläsare. Först ut är Emil Stenberg, systemutvecklare på KTH, som kommer berätta hur Canvas fungerar med fokus på integrationer med andra system som exempelvis UG och Kopps. Här finns även chans att ställa frågor. Intressant och lärorikt för dig som är lärare och administratör på KTH och som arbetar med Canvas/e-lärande.

Seminarierna hålls i Sydöstra galleriet, KTH Biblioteket och streamas  även så du kan delta via webben om du vill det.

”Systemfunktioner i Canvas – Så här läggs studenter, lärare och kursrum till”.
Datum och tid: 19 februari kl 12.15.
Till anmälan

En kontaktadress för alla IT-relaterade frågor

Nytt sedan 15 december (2018) är att alla frågor om KTH:s digitala lärandemiljö ska skickas till it-support@kth.se . Tidigare mailadress lararstod@kth.se har upphört. Syftet med förändringen är att du som lärare ska ha en kontaktväg för IT-relaterade frågor oavsett vad ditt ärende gäller. Dina frågor kommer fortsatt att besvaras av personal på e-lärande.

Boka personlig handledning för frågor om Canvas

Nytt för i år är att du som lärare kan boka personlig handledning om du har frågor om Canvas och kursdesign. Kontakta oss på e-learning@kth.se . Personlig handledning ersätter den tidigare stående tiden för Canvas drop-in.

Håll dig uppdaterad med nyheter om E-lärande

Du vet väl om att du hittar nyheter, tips och inspiration om e-lärande och KTH:s digitala lärandemiljö på intranätet? Gå till nyhetsflödet under Nyheter e-lärande för att ta del av det. Vi informerar även ibland i Canvas  och i form av notiser i en ruta som syns vid inloggning. Det som står här är relevant för alla KTH-anställda. Då du har läst notisen kan du själv välja att klicka ner rutan. Bra att veta om är att rutan med informationen inte kommer tillbaka efter att du en gång klickat ner den. Under nyhetsflödet Driftsinformation  hittar du senaste nytt kring alla KTH:s IT-system och det är här du uppdateras om eventuella tekniska problem och annat som sker med systemen. Det går att prenumerera på de flesta nyhetsflödena via RSS. Du får då ett mail till din inkorg så fort en nyhet publicerats och du slipper gå in och titta på webbsidorna bara för att se om något nytt publicerats. Läs här hur du lägger till en RSS.

Tre bra tips för dig som arbetar i Canvas

Tre utvalda Canvas-tips så här i terminsstart.

1. Ändra språkinställningar i Canvas

Med ett fåtal steg kan du själv byta språk i Canvas mellan svenska och engelska (på användarnivå). Läs om att ändra språkinställningar . Om du som lärare vill ändra språk för ditt kursrum kan du även göra det. Kursen får då det språk du väljer (i menyerna) oavsett vilket språk du eller dina studenter valt att ställa in på användarnivå. Läs mer om hur du gör det: How do I change the language preference for a course?

2. ”Stjärnmarkera” kurser i Canvas för bättre överblick

Lång kurslista och svårt att få en överblick? Använd "Översikt" där aktuella kurser visas. Om du vill ändra vilka kurser du ser i din översikt klickar du på Kurser>Alla kurser och klicka på stjärnan (till vänster om titeln) på de kurser som du vill ska visas. Att stjärnmarkera fungerar på samma sätt för studenterna så du kan även tipsa dem om det här. Läs mer: How do I customize my Courses list as an instructor?

3. ”Canvas at KTH”

Kursrum  i Canvas med guider, instruktionsvideos osv. Här finns något för alla - såväl nybörjare som mer erfarna Canvas-användare.