Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Webbinarium: "Att tänka på vid undervisning på hel- eller deldistans"

Att undervisa på distans innebär utmaningar för den som inte är van. Mycket av det man tar för givet vid campusbaserad undervisning, t.ex. hur man brukar fånga om studenter förstår och hur de hänger med, kan inte göras på samma sätt. Förutsättningarna ändras även för den sociala interaktionen och det blir nödvändigt att tänka hur man får till den. (Webbinariet hålls på svenska)

Tid: To 2020-06-11 kl 12.15 - 13.15

Plats: Online, Zoom kth-se.zoom.us/j/829795643

Exportera till kalender

Som alltid med undervisning så finns det inga enkla universalmetoder, utan sammanhanget måste alltid beaktas. Det finns däremot en del generella principer och ansatser som man relativt enkelt kan jobba med i sitt kursupplägg för att främja olika delar av lärandeprocessen vid undervisning på hel- eller deldistans. I detta webbinariet kommer vi att presentera och diskutera en del av dessa och visa hur de kan tillämpas med hjälpa av digitala verktyg.

Utifrån att undervisningen till hösten troligtvis kommer vara både på campus och på distans så kommer webbinariet att belysa vad som är viktigt i det sammanhanget. Men, även visa på vad du som lärare behöver lära dina studenter om hur man bäst studerar under dessa förutsättningar. (Webbinariet kommer att spelas in)

Presentatörer: Fredrik Enoksson (Forskare, enheten teknik för lärande vid institution för lärande, ITM, KTH) och Oliver Andersson (pedagogisk utvecklare, enheten teknik för lärande vid institution för lärande, ITM, KTH)

Notera 1: Webbinariet hålls på svenska.
Notera 2: Du ansluter till webbinariet via Zoom-länken ovan via din webbläsare. Du behöver inte installera något, men ljud och bild blir bättre om du installerar och använder Zoom klienten/appen .