Till innehåll på sidan

Löneutbetalning och skattsedel

KTH tillämpar individuell lönesättning. Som nyanställd måste du skicka in A-skattsedel och lämna löntagaruppgifter. I Egenrapporteringen finns information om din lön som normalt betalas ut den 25 varje månad.

Utbetalning

För att få din lön eller annan ersättning insatt på ett bankkonto måste du anmäla dina kontouppgifter till Nordea.

Anmäl kontonummer till Nordea här  KTH:s arbetsgivarnummer hos Nordea är 505751.

Om du inte har ett svenskt personnummer behöver du ett löntagarnummer som ska anges till Nordea, kontakta persadm@kth.se  för att få ditt löntagarnummer.

Om du inte anmäler ditt konto till Nordea får du utbetalningen på ett Plusgiro utbetalningskort som skickas till din adress (se och ändra den i Egenrapporteringen, Mina personuppgifter).

Egenrapportering

För att säkerställa korrekta löneutbetalningar så är huvudregeln att allt som gäller den innevarande månaden ska attesteras löpande av chef i egenrapporteringen och KTH-res, dock senast den 15:e.

Det är särskilt viktigt att all frånvaro som påverkar lönen så som exempel tjänstledighet registreras och attesteras i god tid innan ledigheten påbörjas för att undvika att du får en eventuell löneskuld.

Lönespecifikation

Utbetalningsdagar 2020

  • 25 september
  • 26 oktober
  • 25 november
  • 23 december

Du som har en anställning med fast procent kan logga in och se din lönespecifikation i egenrapporteringen. Klicka på Mina sidor, Lönespecifikation. Kryssa för den månad du vill se och klicka på knappen Lönespec online (presentation) överst.

När din anställning är avslutad kan du inte längre få fram din lönespecifikation via egenrapporteringssystemet. Om du behöver en lönespecifikation, kontakta lönegruppen via mejl persadm@kth.se .

Du som är arvodist (intermittent anställning) får din lönespecifikation hemskickad via post, se vidare info på din anställningsbekräftelse

Skatt

Som nyanställd ska du lämna in en A-skattsedel till KTH. ​ Skattsedeln beställer du från skatteverket.se . Om du inte lämnar in en skattsedel så dras skatt enligt Stockholms stads skattetabell + 10%.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Ankie Brundin
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-09-24