Skalskydd och mekaniskt inbrottsskydd
Syftet med denna funktionssida är att beskriva KTH:s skalskydd och mekaniskt inbrottsskydd samt ge stöd för denna genom att klargöra omfattning och krav.
Omfattning
Denna funktionsbeskrivning är övergripande och gäller för hela KTH.
Definitioner
Skalskydd: Skyddsbarriär yttre och inre omslutningsytor.
Omslutningsyta: Fastighet/utrymme avgränsningar (vägg, tak, golv, dörr, port, fönster, övriga öppningar) mot andra lokaler/utrymmen samt mot allmänhet/fria
Mekaniskt inbrottsskydd: Motstånd mot manuella angrepp samt statiska och dynamiska krafter.
Ansvar
KTH och hyresvärd ansvarar för skalskyddet och det mekaniska inbrottsskyddet i dess fastigheter och lokaler. Ansvarsfördelningar utgår ifrån gränsdragningslista som regleras genom det hyresavtal som slutits mellan KTH och hyresvärden.
KTH:s säkerhetsfunktion ansvarar för kravställning och kontakt med säkerhetsleverantör.
Skalskydd och mekaniskt inbrottsskydd
Skalskydd och mekaniskt inbrottsskydd utgår ifrån KTH:s säkerhetskrav och syftar till att förebygga, förhindra och försvåra obehörig åtkomst samt obehörigt tillträde till KTH:s lokaler, förebygga och förhindra tillgrepp samt försvåra och fördröja bortförande av stöldgods.
Skalskyddet och det mekaniska inbrottsskyddet följer KTH:s projektförutsättningar, säkerhets normer, försäkringsregler samt eventuell extern kravställning och ska verka i balans mellan skyddsbehov och tillgänglighet.
Tillsyn och service
KTH:s skalskyddstekniker genomför service och funktionskontroll av skalskydd och dörrmiljöer i syfte att säkerställa att korrekt status och funktion upprätthålls. Brister och åtgärder rapporteras till fastighetsägare och verksamhet, därefter vidtas ändamålsenlig åtgärd.
Felanmälan
Vid fel eller brister i skalskyddet samt det mekaniska inbrottsskyddet, kontakta KTH service.