Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

PhD Impact

Doktorandprojectet PhD IMPACT är ett oberoende initiativ från olika delar av KTH (HR, Equality Office, professorer och doktorander). Vårt mål är att främja ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat genom att skapa trygga rum för öppen dialog om genusrelaterade ämnen.

Vår vision

Vi tror på att främja medvetenhet och kunskap för att kunna skapa meningsfull förändring och stärka individen. Tanken är att förstärka samtalet – så att det hörs av alla – och öka jämställdheten. Vi ser framför oss ett campus där olikheter frodas och där jämlikhet är en grundsten. Vi ser att ett kulturellt skifte är nödvändigt, en aktiv handling genom att främja kunskapsdelning och dialog för individer av alla kön. Vår vision är att skapa ett harmoniskt community där alla känner sig uppskattade och hörda.

Våra värderingar

Jämlikhet: Förespråka rättvisa och jämlikhet på alla karriärsteg och tjänster inom KTH.

Inkludering: Välkomna olikheter och hylla den rikedom den tillför.

Utbildning: Verka för kontinuerligt lärande och medvetenhet kring att riva barriärer mellan människor.

Stöd: Erbjud ett stöttande nätverk så alla kan växa och trivas.

Kommande workshoppar

God arbetsmiljö för HBTQI-personer

Välkommen till en insiktsfull workshop ledd av Andrea Eriksson (professor vid KTH), en av författarna till den nya och forskningsbaserade guiden ”God arbetsmiljö för HBTQI-personer”. Vi utforskar innehållet i guiden, som täcker nyckelbegrepp som att förebygga diskriminering, främja inkludering och stödja arbetsgrupper med mångfald. Du får delta i praktiska övningar och reflektera över hur guiden kan tillämpas i ditt eget sammanhang – en värdefull möjlighet för doktorander som är intresserade av att främja inkluderande och stödjande arbetsmiljöer.

För mer information och tillgång till guiden, klicka här.

Tid: 27 november kl. 11.30–13.00 (wraps serveras från 11.15)

Plats: Teknikringen 1, kurslokalen

Anmäl dig här

Varmt välkommen!

Tidigare workshoppar

Oktober 2024: teflontestet

En interaktiv workshop som hölls av biträdande universitetslektor Fred Penha och Sara Leoni (HR) från KTH.

Workshopen fokuserade på normer och privilegier genom att använda metoden Teflontestet. Vi utforskade hur privilegier och förtryck kan variera beroende på våra sammanhang och roller. Hur kan vi använda denna kunskap för att skapa säkrare utrymmen där fler människor känner sig inkluderade? 

September 2024: Normer, makt och uppmuntran

Om hur trakasserier, diskriminering och kränkande särbehandling formas i relation till normer och makt. Hur kan du agera när du eller någon annan utsätts för olika typer av trakasserier. Workshopen blandar föreläsningar med diskussioner och övningar. Workshopledare: Renita Sörensdotter, docent i genusvetenskap och konsult inom organisationsutveckling.

Augusti 2024: Navigera i den akademiska världen: Att stärka doktorander inom jämställdhet, mångfald och inkludering på KTH

PhD Impacts första workshop för terminen där vi hjälper dig att få en bra start efter sommaren. Kanske är du ny på KTH, kanske är det ditt sista år – få lite inblick i regler och förordningar, utrymme att diskutera viktiga frågor relaterade till jämställdhet, mångfald och inkludering och träffa andra doktorander!

Maj 2024: Inkluderande språkbruk i den akademiska världen

Till detta möte bjöd vi in Jane Bottomley och Susanna Lyne som föreläser i engelska och svenska på kurser i kommunikation och professionellt skrivande. De är medförfattare till KTH:s guide till vetenskapligt skrivande på engelska. Inkluderande språk syftar till att vara rättvist och fördomsfritt. Inkludering handlar om att inte uttrycka fördomar på grund av egenskaper som kön, kultur, etnicitet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller religion. 

Mars 2024: Könsbaserad ojämlikhet i den akademiska världen

Information om hur ojämlikhet påverkar den enskilda individens liv och deras forskning om den inte tillhör den manliga normen på KTH. Vad blir konsekvensen för en doktorand om kvinnliga upplevelser och liv anses vara mindre viktiga än den manliga upplevelsen i världen? Lär dig mer om KTHs policy när det gäller diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling. Med ökad kunskap om ojämlikhet mellan könen, i världen och på KTH, och information om dina rättigheter som anställd på KTH kan vi ta steg mot en ljusare framtid.

Januari 2024: Hur kan vi minska ojämställdhet i vardagen för doktorander?

Ett viktigt samtal om att upptäcka diskriminering och fördomsfulla mönster, hur man kan hantera dem och minska dem. Ett seminarium med Roh Petas från KTH Equality Office, följt av öppen diskussion.

PhD Impact-teamet

Zoé Barjot
Zoé Barjot doktorand
Hailey Sounart
Hailey Sounart doktorand
Frederico Marques Penha
Frederico Marques Penha universitetslektor, bitr
Markella Zacharouli
Markella Zacharouli doktorand
Andressa Mazur
Andressa Mazur doktorand
Sara Leoni
Sara Leoni hr-administratör
Yuvarani Masarapu
Yuvarani Masarapu doktorand

Kontakta oss: phdimpact@kth.se