Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Amelie om året som gått

Publicerad 2023-12-20

Skolchef Amelie Eriksson Karlström skriver om sitt första, händelserika år som skolchef på CBH-skolan – och skickar en julhälsning till alla medarbetare.

Året börjar närma sig sitt slut och jag skulle vilja passa på att önska alla på CBH-skolan en riktigt god jul! För mig personligen har 2023 varit ett intensivt år som ny skolchef för CBH-skolan. Det har för det mesta varit både roligt och spännande, framför allt genom att jag har fått möjligheten att lära känna er som arbetar på skolan mycket bättre.

Det har varit särskilt intressant att få följa med på rektor och prorektors institutionsbesök, där institutionerna har presenterat sig själva och visat upp sin forskning och undervisning. Skolan har en imponerande bredd och många engagerade medarbetare. Vi bedriver forskning som i många fall är i världsklass, och ger våra studenter utbildningar av mycket hög relevans.

Under 2023 har KTH tagit fram ett nytt visions- och måldokument för den kommande 5-årsperioden och det finns nu övergripande mål om att KTH:s utbildning ska vara av högsta kvalitet och internationellt konkurrenskraftig, att KTH:s forskning ska vara internationellt ledande och ha stort genomslag, att KTH:s arbetsmiljö och studiemiljö ska vara attraktiv, inkluderande och jämställd, och att KTH:s arbetssätt ska vara effektiva, hållbara och framåtsyftande. Jag är övertygad om att vi på CBH-skolan har bra förutsättningar för att tillsammans med resten av KTH arbeta mot dessa mål!

2023 har varit ett händelserikt år på KTH med campusöversyn, översyn av de interna resursfördelningsmodellerna, med mera och jag tror att vi får vara beredda på att även 2024 kommer att innebära många förändringar. Vi kan redan nu se att vi kommer att behöva fortsätta arbeta aktivt för att få en ekonomi i balans, till exempel genom att se över lokalutnyttjandet och andra kostnader.

På intäktssidan hoppas jag att vi även nästa år kan vara framgångsrika i att attrahera externa forskningsmedel, vilket är en viktig del av skolans ekonomi och en förutsättning för vår starka forskning. I januari startar sedan de nya fakultetsnämnderna sitt arbete, som jag tror kommer att ha en mycket viktig roll i skolans utveckling. 

Avslutningsvis hoppas jag att ni alla får en riktigt skön jul- och nyårshelg, med god mat, avkoppling och trevligt umgänge med familj och vänner. Jag vet att en del av er passar på att lämna Stockholm och er vill jag önska en trevlig resa. Vi ses 2024!

Amelie