Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Amelie om doktorspromotionen

Publicerad 2023-11-22

Skolchef Amelie Eriksson Karlström skriver om förra veckans doktorspromotion där hela 53 nyblivna doktorer från CBH-skolan promoverades.

I fredags var det dags för KTH:s doktorspromotion, som gick av stapeln i Stockholms stadshus. Nydisputerade doktorer, jubeldoktorer, hedersdoktorer, handledare, universitetsledning och inbjudna externa gäster samlades i Blå hallen för en högtidlig promotionsceremoni. Som skolchef hade jag förmånen att få presentera alla nyblivna doktorer från CBH-skolan som skulle promoveras, vilket i år var så många som 53 personer.

KTH:s dekanus, Sofia Ritzén, fungerade som promotor och delade ut diplom till alla promoverade doktorer. Det var så roligt att se de nya doktorerna, uppklädda i sina finaste högtidskläder, vid ceremonin!

Bland årets jubeldoktorer, det vill säga de personer som disputerade och promoverades till doktorer för 50 år sedan, fanns Christofer Leygraf, som är en känd profil från CBH-skolan. Christofer Leygraf var professor i korrosionslära och aktiv på KTH under många år, och han var under fyra år dekan för dåvarande skolan för kemivetenskap.

Den högtidliga promotionsceremonin följdes av en bankett med god mat och dryck i Gyllene salen och sedan var det många som fortsatte firandet långt in på natten.

Amelie