Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utrymningsövning på Teknikringen den 17 oktober

Hus och gata.
Publicerad 2022-09-29

Måndagen den 17/10, strax efter kl 11:00, blir det en utrymningsövning för Teknikringen 38A-58 (hus 17, 18 och 19). Larmen kommer att ljuda och varningsljusen blinka. Var god och se till att inte planera in experiment som inte kan lämnas utan övervakning, så att det inte blir en riktigt utrymning.

Gällande utrymningsledare så finns västar upphängda i korridorerna som första person bör ta och agera som utrymningsledare. Den enda skyldigheten en utrymningsledare har är att skapa sig en uppfattning om att lokalen är utrymd, utan att sätta sig själv i fara, och sedan rapportera detta till brandkår eller brandskyddsansvarig. Om någon vägrar, eller inte kan lämna byggnaden ska det rapporteras, så att brandkåren kan koncentrera sig på att rädda dem.

Kontrollera att du vet var utrymningsvägar och återsamlingsplats finns. Återsamlingsplatsen för CBH:s lokaler på Teknikringen är parken utanför Teknikringen 10. Tänk också på att det är viktigt att alla tar utrymningsövningen på allvar, speciellt som ingen kan garantera att det inte blir en riktig incident samtidigt.

Hus 15 (Teknikringe 26-36) är inte med i övningen på grund av avbrotten det skulle orsaka för bygget som pågår där.