Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Digitala möten med Zoom

Om digitala möten med tjänsten Zoom

Att mötas eller ha ett seminarium över webben kan vara både praktiskt och ha pedagogiska fördelar. Vill du genomföra ett webbmöte ur ett pedagogiskt syfte och som en del i ditt kursupplägg rekommenderas tjänsten Zoom.

Zoom

Zoom är en videokonferenstjänst för dig som anställd och för aktiva (registrerade) studenter vid KTH.

Du kan ansluta till ett Zoom-möte från:

Zoom kan användas för undervisning och möten med flera deltagare (max 300 personer), samt för seminarier och handledning.

Är man i behov av att sätta upp ett Zoom-möte för fler än 300 deltagare (dock max 500), kontakta it-support@kth.se .

Läs mer om hur du loggar in, hur du ansluter till möte och bjuder in till ett Zoom möte och mycket mer, Info och guider för Zoom .

Zoom i Canvas

Rekommendationen är att länka till Zoom från Canvas "moduler" (modules) i första hand. Läs mer om hur du använder Zoom i Canvas .

Bra att tänka på inför ett webbmöte

Det behövs förberedelser och viss utrustning även för ett webbmöte, men du kan ofta enkelt komma igång. Här finns rekommendationer och tips för webbmöten (KTH) . Zoom rekommenderas för undervisning/föreläsning/möten med studenter. Vill du ha en annan typ av möte (arbetsmöte, forskarnätverk osv) finns ett antal andra lösningar. Hur många deltagare är ni? Vad ska ske under mötet? Behöver ni dela dokument och presentationer?

Att välja videokonferenslösning

Alena Ipanova berättar om hur hon använder Zoom i sin kurs

Alena undervisar på programmet Certifikat i global kompetens på KTH och genomför större delen av sin undervisning från ett annat land. Till sin hjälp har hon de digitala verktyg som KTH erbjuder, exempelvis Zoom (för samarbete), KTH Play (för filmer) och Canvas för kursdesign. (Filmen är på engelska)