Till innehåll på sidan

Ändra lösenord på nyckelringen vid inloggning på macOS

Om du har ändrat lösenord för din inloggning så behöver du även ändra till detta lösenord på din nyckelring. Så här gör du gör att byta nyckelringslösenord vid inloggningen.

Ändra lösenord för nyckelringen vid inloggning

macOS använder "nyckelringar" för att spara lösenord till servrar, webplatser och annat. Dessa sparade lösenord används sen för att automatiskt autentisera mot dessa tjänster.

Om du ändrar ditt inloggningslösenord ändras inte ditt nyckelringslösenord (som använder samma initiala lösenord som ditt användarkonto). P.g.a detta uppmanas du att ange nyckelringlösenordet varje gång ett program kräver autentisering som din nyckelring normalt skulle ge.

Har man inte synkroniserat lösenorden kommer man få en varning när man loggar in på Macen som säger att systemet inte kan låsa upp din inloggning med nyckelringen:

Password sync issue warning

Välj "Update Keychain Password", vilket är det enklaste sättet att uppdatera lösenordet (man kan också följa instruktionerna på sidan Ändra lösenord på nyckelringen med Nyckelhanteraren på macOS ).

Du kommer att få en lösenordsfråga för din nyckelring- skriv då in ditt gamla lösenord. När du gjort detta är lösenordet för inloggningen och nyckelringen synkroniserade, och du kommer inte att få frågan igen.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-02-24