Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Inspelning i salar på KTH

Du som lärare kan spela in i vissa föreläsningssalar, övningssalar och datorsalar på KTH med den utrustning som är inbyggd i salarna. Dessa sidor hjälper dig välja en sal som passar dina behov, förklarar hur du förbereder din inspelning och hjälper dig igenom inspelningsprocessen, från början till slut.

Videoguide till inspelningsprocessen

Följande video går igenom hur hela inspelningsprocessen kan gå till, med sal D31 som exempel.

Mer information om inspelning i salar på KTH hittar du på sidorna nedan.

Salar med inspelningsmöjligheter

Det finns ett visst antal salar på KTH som har inbyggd utrustning för inspelning av dig som lärare och ditt föreläsningsmaterial. Det finns föreläsningssalar, övningssalar och även några datorsalar med inspelningsmöjligheter.

Läs mer om Salar med inspelningsmöjligheter .

Förbered inspelning

Innan du som lärare börjar spela in i en sal med inspelningsmöjligheter bör du aktivera KTH Play, bekanta dig med salens utrustning och förbereda salen för inspelning.

Läs mer om Förbered en inspelning i sal .

Starta inspelning

Efter förberedelserna av föreläsningssalen är klara behöver du som lärare logga in i styrpanelen med din inloggningskod och KTH Play-konto, sen välja videokälla att spela in för att inspelningen ska börja.

Läs mer om Starta en inspelning i sal .

Pausa och avsluta inspelning

Under en inspelning kan du som lärare behöva pausa din inspelning, och i slutet måste du avsluta din inspelning för att den ska sparas. Denna sida förklarar hur du vet om inspelningen är igång, hur du pausar den och hur du avslutar den.

Läs mer om Pausa och avsluta en inspelning i sal .

Spara och redigera inspelning

När du som lärare avslutar en inspelning i sal sparas den automatiskt ned på ditt KTH Play-konto, alternativt lokalt i salen om du inte loggat in. Om du vill redigera videon rekommenderas KTH Play eller Camtasia; du kan använda båda programmen från din egna dator.

Läs mer om Spara och redigera en salsinspelning .

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1