Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Spara och redigera en salsinspelning

När du som lärare avslutar en inspelning i sal sparas den automatiskt ned på ditt KTH Play-konto, alternativt lokalt i salen om du inte loggat in. Om du vill redigera videon rekommenderas KTH Play eller Camtasia, båda program du kan använda från din egna dator.

Automatiskt sparad inspelning

När du avslutat din inspelning kommer den automatiskt att sparas på KTH Play eller lokalt, baserat på vad du valde innan du började inspelningen. Det finns två val, att spara i KTH Play och Canvas samt lokal lagring - för de utan KTH Play

Spara i KTH Play och Canvas

Rekommendationen är att filmer som spelas in i föreläsningssalar sparas i KTH Play (Kaltura), som alla andra KTH-skapade videor. Om du sparar din inspelning på KTH Play kan du ladda ned den var som helst och du har tillgång till enklare redigering, exempelvis textning och klippa bort pauser. KTH Play är också integrerat med Canvas, så videor på KTH Play är enkla att importera till Canvas.

Läs vidare om att använda KTH Play , använda Canvas Media Gallery  eller om att bädda in en video direkt från KTH Play till Canvas .

Lokal lagring - för de utan KTH Play

Om du saknar KTH Play-konto kan inspelningar lagras lokalt i salen, men för att få ta del av din film behöver du kontakta it-support@kth.se .

Filmer finns tillgängliga upp till 2 månader från inspelningstillfället, sedan raderas de från servern.

Om du i efterhand får ett KTH Play-konto kan du Ladda upp video på KTH Play .

Redigering av inspelning

KTH Play har ett enklare redigeringsverktyg där du exempelvis kan klippa av början och slutet av filmen eller lägga in bokmärken (thumbnails) som delar upp filmen och gör det lättare att hitta olika ämnen i filmen. Läs mer om att Redigera video i KTH Play (Kaltura) .

Du kan även ladda hem din inspelning och redigera den i ett valfritt redigeringsprogram, exempelvis Camtasia, för att sedan ladda upp en ny version.

Obs: Raderar du en fil från KTH Play är den permanent borta. Av den anledningen är rekommendationen att du hellre använder KTH Play som en delningsplatform snarare än ett arkiv.

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1