Till innehåll på sidan

Använda KTH Play (Kaltura) i Canvas

KTH Play, ibland kallat Kaltura, är den mediaportal som används på KTH för att spara och dela video och ljudfiler, som sedan lätt kan importeras till Canvas eller andra webbsidor. KTH Play har viss redigeringsmöjlighet och automatgenerad maskintextning tillgängligt. Filerna kan importeras till Canvas på flera sätt.

Ladda upp en video på KTH Play

För att importera en video till Canvas är det rekommenderat att först ladda upp den till KTH Play då Canvas inte har lagringsutrymmet för videor. Videor uppladdade på KTH Play har även andra fördelar beroende på valda alternativ, exempelvis möjligheten till samarbete och förenklad delning av video.

Läs mer på IT:s sidor om video om att Ladda upp video på KTH Play

Redigera video i KTH Play

Klippa bort onödiga pauser, lägga till undertexter, redigera metadata, dela upp i kapitel, få redigeringshjälp från medarbetare och mycket annat finns det att göra med en video uppladdad till KTH Play.

Läs mer på IT:s sidor om video om att Redigera video i KTH Play (Kaltura) .

Bädda in video i din kurs i Canvas

Tips!

Video är ett sätt att arbeta med Flipped classroom-metoden i din kurs i Canvas. Läs mer på sidan Flipped classroom .

En inbäddad video spelas upp direkt där den är inlagd i Canvas istället för att skicka tittaren till videokällan (t.ex. KTH Play). För att bädda in en KTH-producerad video i ditt Canvas-kursrum är rekommendationen att du först går till KTH Play och laddar upp videon där, men det går även att ladda upp video i KTH Play i samband med att du ska bädda in videon i Canvas. Dock fungerar Transcript Widget, New Quizzes och videor på externa webbsidor lite annorlunda.

Läs mer om att bädda in video i din kurs i Canvas.

Canvas Media Gallery

Media Gallery är ett smidigt sätt att hantera videor i en kurs istället för att bädda in dem i Canvas-sidor. Det är ett verktyg som låter dig välja vilka videor från KTH Play som ska synas i kursen och skapa spellistor, för både lärare och studenter. Det gör det speciellt användbart vid stora mängder videor.

Läs mer om att Canvas Media Gallery.

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2021-10-27