Till innehåll på sidan

Använda KTH Play (Kaltura) i Canvas

KTH Play, ibland kallat Kaltura, är den mediaportal som används på KTH för att spara och dela video och ljudfiler. Det är även lätt att importera dessa till Canvas eller andra webbsidor. KTH Play har viss redigeringsmöjlighet och automatgenerad maskintextning tillgängligt. Filerna kan importeras till Canvas på flera sätt.

Bädda in video i din kurs i Canvas

En inbäddad video spelas upp direkt i Canvas istället för att skicka tittaren till videokällan, t.ex. KTH Play. En KTH-producerad video rekommenderas att den laddas upp på KTH Play först, men det går även att ladda upp den till KTH Play när du bäddar in den i Canvas. En annan typ av inbäddning krävs om du vill inkludera Transcript Widget eller bädda in videor från externa webbsidor. Denna guide går igenom de olika scenariona.

Bädda in video i din Canvaskurs

Canvas Media Gallery

Media Gallery är ett smidigt sätt att hantera videor i en kurs istället för att bädda in dem i Canvas-sidor. Det är ett verktyg som låter dig välja vilka videor från KTH Play som ska synas i kursen och skapa spellistor, för både lärare och studenter. Det gör det speciellt användbart vid stora mängder videor.

Canvas Media Gallery

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2024-02-28