Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Teknik i föreläsningssalar

Tekniken i föreläsningssalar varierar mellan olika salar. Denna sida förklarar hur du som föreläsare kan använda KTH Places eller TimeEdit för att hitta utrustningen för varje sal, ger dig rekommendationer om VGA- eller HDMI-adaptrar till projektorn och visar hur du kan boka en tekniker för att testa utrustningen i salen.

När alla som ska delta är i salen

Denna sida går igenom det du som föreläsare eller lärare behöver veta om tekniken i föreläsningssalar när alla som ska delta är i salen. Om du i stället vill veta vad du behöver för teknik för Zoom- eller hybridsalar, gå till Zoom- och hybridsalar .

Ta med rätt adapter

Du kan ansluta till projektorerna i salarna med din bärbara dator, men det kräver att du har rätt uttag på din dator. De flesta salar har både VGA- eller HDMI-kabel, men vissa äldre salar saknar HDMI.

Om din dator saknar en VGA- eller HDMI-port är rekommendationen att du köper en VGA- eller HDMI-adapter gjord specifikt för din dators märke och version, då det har visat sig att generella adaptrar inte alltid är kompatibel med all utrustning i salarna.

För att vara säker på vilken typ av adapter du behöver till de olika salarna, läs vidare vad det finns för utrustning i salarna under "Tillgänglig teknik i sal" nedan.

Tillgänglig teknik per sal

För information om vilken utrustning som finns tillgänglig per sal finns det två sätt att söka:

Sök via KTH Places

KTH Places ger dig detaljerad information om alla salar på KTH. Du behöver veta namnet på salen, exempelvis Q1, för att hitta rätt sal, det räcker inte med adressen.

  1. Gå till KTH Places .
  2. Skriv in salsnamnet i sökfältet och sök.
  3. Välj rätt sal i listan.
  4. Gå ned till rubriken "Utrustning" för en komplett lista av vad som finns i salen.

Salslista via TimeEdit lokalöversikt

TimeEdit lokalöversikt är ett smidigt sätt att få fram en lista av alla salar som uppfyller specificerade kriteria, exempelvis en viss typ av sal på en viss plats.

  1. Gå till TimeEdit lokalöversikt .
  2. Specificera i rullgardinsmenyerna att du vill se Lokaltyp "Hörsal". Du kan även specificera campus, husnamn, adress och utrustning för mer detaljerad sökning.
  3. Placera muspekaren över de olika salarna i listan, men klicka inte.
  4. Efter ca en sekund vecklar salsinformationen ut sig och du kan läsa vilken utrustning som finns i salen.
  5. Upprepa steg 3 och 4 för de salar som intresserar dig.

Boka vald sal

Glöm inte att boka den sal du väljer. Följ instruktionerna på sidan Lokalbokning .

Förberedande test i föreläsningssalen

För att förbereda dig har du möjlighet att boka en tid med en tekniker för just den sal du bokat. Teknikern kan hjälpa dig testa hur tekniken i salen fungerar, svara på frågor om tekniken och hjälpa dig med korrekta inställningarna, exempelvis för din dators skärmupplösning.

Det kan vara speciellt bra att boka in en tekniker om du känner dig tekniskt ovan eller aldrig varit i föreläsningssalen förut.

Boka en tid med en tekniker genom att mejla eller ringa it-support. Du hittar e-postadressen och telefonnumret i kontakt-rutan nedan.

Kontakt

Har du frågor om sidan eller behöver hjälp kan du kontakta it-support via e-post eller på telefon.

E-post: it-support@kth.se

Telefon: 08-790 66 00, knappval 1