Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Planera video

Var väl förberedd inför videoinspelningen. Välj vilken utformning av videon som lämpar sig bäst samt ett inspelningsverktyg. Se till att ditt presentationsmaterial är färdigt inför inspelningen och avsätt tid för repetition samt för test av inspelningsutrustning.

Inspelningsmöjligheter

Innan du börjar spela in din video måste du bestämma dig var och hur inspelningen ska utföras. Här hittar du KTH:s olika inspelningsmöjligheter och rekommendationer om vilken du ska välja beroende på om du ska spela in en video med fast eller mobil utrustning.

Läs mer om Inspelningsmöjligheter.

Spela in i studio

Du som anställd kan även använda någon av KTH:s studior för att spela in video. De olika studioalternativen lämpar sig för olika ändamål och består av såväl stationära studior som mobila studiolösningar.

Läs mer om KTH:s inspelningsstudior på Studior .

KTH Play (Kaltura)

KTH Play även kallad Kaltura, är KTH:s tjänst för fildelning för att spara och dela video samt ljudfiler. Filerna kan sedan enkelt importeras till Canvas eller andra webbsidor. KTH Play har inspelningsmöjlighet, viss redigeringsmöjlighet och automatgenerad maskintextning tillgängligt.

Kom ihåg att alltid spara en lokal kopia av videon du laddar upp på KTH Play.

Läs mer om KTH Play (Kaltura) .

Kontakt och stöd

Kontakta it-support@kth.se  (tel: 08-790 66 00) om du har frågor om sidan eller behöver teknisk hjälp.

Kontakta e-learning@kth.se  om du behöver pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser.