Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Inspelningsmöjligheter

Innan du börjar spela in din video måste du bestämma dig var och hur inspelningen ska utföras. På denna sida finner du olika inspelningsmöjligheter och rekommendationer beroende på om du ska spela in en video med fast eller mobil utrustning.

Inspelning med fast utrustning

Det finns i huvudsak två olika tillgängliga tjänster för inspelning på KTH: i en sal på KTH eller i en studio.

Anpassa ditt undervisningsmaterial

Som lärare kan du få individuell handledning i videoproduktion eller coaching i att anpassa ditt presentationsmaterial till video eller podcast.
Läs mer om Att använda video i din undervisning

Spela in i föreläsnings-, övnings- eller datorsal

Du som anställd kan spela in i vissa föreläsningssalar, övningssalar och datorsalar på KTH med den utrustning som är inbyggd i salarna. Dessa sidor hjälper dig välja en sal som passar dina behov, förklarar hur du förbereder din inspelning och hjälper dig igenom inspelningsprocessen, från början till slut.

Spela in i sal är ett attraktivt alternativ vid inspelning av direktsända hybridsituationer, exempelvis hybridundervisning, då deltagare kan ansluta både i salen och över Zoom.

Läs mer på sidorna för Teknik i sal om Inspelning i sal .

Spela in i studio

Du som anställd kan även använda någon av KTH:s studior för att spela in video. De olika studioalternativen lämpar sig för olika ändamål och består av såväl stationära studior som mobila studiolösningar.

Läs mer om KTH:s inspelningsstudior på Studior .

Med egen mobil utrustning på valfri plats

Om du inte vill spela in en sal med fast utrustning eller i en studio kan du använda din egen dator och mobil utrustning, exempelvis webbkamera, för att spela in på andra platser, såsom hemma eller på kontoret. Du kan spela in på din dator med flera olika inspelningsverktyg, som KTH Play  (Kaltura Capture), Zoom, skärminspelning med PowerPoint eller Camtasia.

Att använda mobil utrustning ger dig mer frihet att välja inspelningsplats och utförande, men lägger mer ansvar på din egeninköpta utrustning och din uppfinningsrikedom.

Läs mer om Val av inspelningsverktyg .

Kontakt och stöd

Kontakta it-support@kth.se  (tel: 08-790 66 00) om du har frågor om sidan eller behöver teknisk hjälp.

Kontakta e-learning@kth.se  om du behöver pedagogiskt stöd eller tips om hur du kan använda video i dina kurser.