Till innehåll på sidan

Tjänsteresor på ITM-skolan

Ska du åka på en tjänsteresa? Det finns en del att tänka på innan du reser såväl som när du återvänt. På dessa sidor har vi samlat viktig information samt tips och råd till dig som ska resa.

 Att tänka på innan du reser

 1. Tänk på miljön!
  Måste du resa personligen eller finns digitala alternativ?
 2. Gör en riskbedömning utifrån inreseregler
  Vad händer om du blir sjuk? Kontrollera landets inreseregler vid ec krav på karantän etc.
 3. Kontrollera UD:s rådande reserekommendationer
  Du som reser är skyldig att kontrollera och följa UD:s rekommendationer. Se UD avråder  eller ladda hem appen UD Resklar.
 4. Läs på vad försäkringen täcker och skaffa tjänstereseförsäkringsintyg
  Försäkringen täcker inte allt, är du villig att riskera att landet du befinner dig i stänger gränsen eller att du blir sjuk? Information från Kammarkollegiet gällande resegarantin och covid-19
  Kontakta oss så ordnar vi ett tjänstereseförsäkringsintyg och glöm inte att beställa ett Europeiskt sjukförsäkringskort om du ska åka inom EU. För mer information om vad som gäller vid tjänsteresa se: Tjänstereseförsäkring på KTH
 5. Reser du ofta?
  Eurocard (FUP-kort) är ett betalkort med förlängd betaltid på 30 dagar så att du som resenär hinner skapa en utläggsrapport i KTH-RES och få ersättningen innan fakturan kommer hem till dig.
  ​​​​​​​Skaffa Eurocard - Företagsupphandlat privatkort (FUP) ​​​​​​​

Reseräkningar på ITM-skolan

 1. Skriv ut din reseräkning. Bifoga resplan, boardingkort/tågbiljetter, originalkvitton och konferensprogram/agenda samt skicka till Skolkansliet, HR, Lindstedtsvägen 30.
 2. Om din reseräkning blir underkänd behöver du skriva ut din reseräkning och skicka in den på nytt till Skolkansliet, HR efter komplettering.
 3. Skanna in dina kvitton och bilagor. Bifoga även dessa med räkningen digitalt.

Tips!

 • Du kan även boka dina resor via Egencias app samt se en översikt på dina resor.
 • KTH-RES har en app som heter SpendCatcher: App store  | Google play
 • Om du åker tåg kan du kopiera bokningsnumret och klistra in det i SJ:s app för enklare åtkomst.
 • Behöver du boka resa och hotell åt en gäst till ITM-skolan eller annan person som inte är anställd på KTH? Kontakta service@itm.kth.se  eller läs mer om bokning av boende och transport på Servicecenters resesidor.