Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

"Ny på jobbet"- Erik Edstam är SCI-skolans nye administrativ chef

En man sitter vid ett bord och dricker kaffe.
Kaffe och t-shirts är två saker Erik Edstam inte kan få nog av. Foto: Marta Marko-Tisch
Publicerad 2024-02-28

Det är lättare att börja än att sluta vid KTH, säger Erik Edstam, som efter att ha gjort sina studier och arbetat många år i olika roller, har nu tagit sig an uppgiften som administrativ chef på SCI-skolan.

Berätta lite om din bakgrund.

Jag är uppvuxen i Östergötland och flyttade till Stockholm för att studera på KTH. Det visade sig vara mycket enklare att börja på KTH än att sluta.

Hur känns det att ha blivit utsedd till administrativ chef?

Det känns lika mycket spännande som läskigt. Det känns bra när jag kan omsätta mina kunskaper och erfarenheter från SCI och KTH i bra lösningar, men det är också utmanande på många sätt.

Erik Edstam

Ålder: 42 år.

Utbildning: Läste datateknik på KTH.

Familj: Fru och två döttrar.

Fritidsintressen: Lyssnar alltid på musik (till mer eller mindre glädje för familjen), målar små plastfigurer, spelar spel.

Kan inte få nog av: Kaffe och t-shirts.

Vad var det första du har gjort i din nya roll?

Verksamhetsstödet befinner sig just nu i ett intensivt utvecklingsarbete, och mycket av min tid att gått till att säkerställa att vi kan genomföra detta i samspel med skolans verksamhet på ett så bra sätt som möjligt.

Varför passar den här rollen dig, tycker du?

Jag har arbetat på SCI i många olika roller under lång tid, och då lärt känna både personal och verksamhet. Jag tror att detta ger mig goda möjligheter att göra nytta på detta uppdrag - dessutom tycker jag att det är kul!

Vilka av dina tidigare erfarenheter kommer du dra nytta av?

Givetvis har jag stora nytta av tiden som funktionsansvarig inom infrastruktur samt gruppchef, men jag har också en bakgrund som fackligt engagerad och som skyddsombud. I dessa roller lär man sig mycket om verksamheten och vad som kan behövas utöver det mest uppenbara.

På vilket sätt vill du utveckla skolans administration vidare?

Vi behöver alltid utvecklas för att möta behoven från verksamheten, samtidigt som vi behöver ta vara på alla medarbetares kompetens och intressen. Det är ett klurigt pussel, men lägger vi det hyfsat rätt blir vi både bättre på det vi gör och har lite mer roligt längs vägen!

Du efterträder Helene Rune. Vad är särskilt viktigt att förvalta från hennes ledning?

Helene arbetade hårt för att skapa och utveckla en effektiv och flexibel organisation som alltid hade skolans ledning, forskare och lärare i fokus. Det är ett arbetssätt som är lika viktigt nu som tidigare och något jag tycker är viktigt att bevara!