Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lärare berättar: "Praktiska kurserfarenheter av omställningen i period 4"

Dokumentation från Lunch 'n' Learn 4 november 2020

Publicerad 2020-11-05

Anders Sjögren (EECS) berättar om hur han hanterade den snabba omställningen till distansutbildning som i mars blev verklighet för alla lärare. Presentationen utgår från kursen "II1302, Projekt och projektmetoder" som han undervisade i under period 4. Här är dokumentation (film och länk till presentationen) från webbinariet.

[Videon har initialt enbart automatgenererad undertext men kommer sedan att uppdateras med manuell redigering av undertexter som bättre stämmer överens med innehållet.]

Om webbinariet

Inom kursen "II1302, Projekt och projektmetoder", genomför studenterna ett konstruktionsprojekt inom IT, med 4-8 deltagare. Vid tidigare kursomgångar var projekten beroende av arbetssätt som innebar fysisk närvaro, så för kursomgången i period 4 gjordes flertalet ändringar. Anders berättar om hur denna omställning gick till och tar upp både vad som inte fungerade bra, vad som fungerade bra och vad som kommer vara kvar i kommande kursomgångar. Även om Anders kurs är inriktad på projekt inom IT så kan detta webbinarium även vara intressant för dig som undervisar i andra ämnen och kurser som innefattar projektarbeten.

Webbinariet gavs på svenska.

Presentatör: Anders Sjögren (EECS, KTH).

Presentationsmaterial

Presentationsmaterialet finns i fliken "Attachments" när du är inloggad på KTH Play (logga in längst uppe till höger i KTH Play).