Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

SoTL program

Vid konferensen kommer du att kunna ta del av presentationer inom fyra olika format: muntlig presentation, workshop, rundabordssamtal och digital poster. Konferensspråket är i första hand är engelska, men vi har också välkomnat presentationer på svenska.

SoTL program för nedladdning (pdf 183 kB)

9:25 - 10:20 - Keynote 1 - Alastair Creelman

Alastair Creelman


Han arbetar i ett antal organisationer och internationella projekt inklusive EDENs (European Distance and E-learning Network) (European Distance and E-learning Network) - NAP-styrkommittén  och tilldelades 2017 titeln EDEN Fellow.  Han arbetar också för det Nordic Network for Adult Learning ( Nordic Network for Adult Learning - NVL ) som svensk representant i Distans-nätverket, medlem av styrgruppen för ITHU - (svenskt nätverk för IT i högre utbildning)  (svenskt nätverk för IT i högre utbildning) och medlem i ISO PC288-standardiseringen.

10:35 - 11:35 - Pass 1

11:45 - 12:15 Pass 2

13:00 - 14:00 Pass 3

14.15 - 15.00 - Pass 4

 15.10 - 15.50 - Keynote 2 - Inge de Waard

Inge de Waard

Inge är en senior lärandestrateg och forskare, en prisvinnande lärandeinnovatör och e-lärandekoordinator. Hon har undervisat masterstudenter i e-lärandekunskap (Institute of Tropical Medicine - ITM), byggat nya kurser (MobiMOOC – Massive Open Online Courses on Mobile Learning), coachat professionella ingenjörer för att förbereda dem för internationella, blandade kursplaner (InnoEnergy, Europa), och forskat om teknikunderstött lärande (Technology Enhanced Learning) i formell och informella sammanhang (ITM, Belgien, Athabasca University, Kanada; The Open University, UK). Hennes expertis har erkänts av kollegor, vilket resulterat i medförfattade papers, inbjudningar för samtal och keynotes vid både akademiska och professionella konferenser, workshoppar och seminarier.
​​​​​​​

  • Moderator Stefan Hrastinski

  • Zoom rum 1 ​​​​​​​
  • Padlet ​​​​​​​

16.00 - 16.30 - Paneldiskussion "Learning Spaces"

Konferensen avslutas med ett panelsamtal som sätter konferensens huvudtema i fokus, nämligen ”Utbildningsmiljöer”: de fysiska, virtuella och sociala rummen för lärande och frågan om god utbildning för alla studenter. Tanken är att panelen ska summera konferensen och dess viktigaste bidrag, för att söka svar på frågan om vad som karaktäriserar ett bra ”Utbildningsmiljöer för lärande och hur det kan involveras i våra olika kurser och program. Hur bidrar vi som lärare, studenter och ledare av högre utbildning till målet om en bra ”Utbildningsmiljöer.

Moderator

Panelen

Panel profiler Inge de Waard, Joakim Jaldén, Alastair Creelman, Teo Elmfeldt, Anna Burvall