Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Academic Pride flaggar för digital festival

COVID-19-pandemin stoppar inte kampen för hbtq-personers rättigheter. Årets Stockholm Pride livesänds istället digitalt under namnet Stockholm Pride Summer Stream. Som vanligt deltar flera av Stockholms lärosäten under den gemensamma parollen Academic Pride, som i år samlar både studenter och anställda på sju lärosäten.

Tid: Fr 2020-07-31 - Sö 2020-08-02

Plats: https://www.stockholmpride.org/

Kontakt:

Exportera till kalender

Kvinnor och män håller i pride flaggor på ett lastbilsflak som är dekorerad med färgglada ballonger och en banderoll med texten Academic Priide.
Foto: Erik Flyg

Under pandemin har flera länder på ett allvarligt sätt inskränkt hbtq-personers rättigheter , samtidigt som möjligheterna till fredliga manifestationer och protester kraftigt begränsats. Viktiga lagändringar skjuts på framtiden och i länder med karantän tvingas många unga tillbaka till föräldrahem där de inte fullt ut accepteras. Över 500 Pride-festivaler världen över har fått ställas in eller skjutas på framtiden.

– Vi står enade i vårt arbete för lika villkor för hbtq-personer, ett arbete som pågår året runt och som är extra viktigt nu i ett hårdnande klimat där vi ser en tillbakagång i hbtq-personers rättigheter i flera länder och en ökad hotbild mot hbtq-personer och ‑organisationer, säger representanter för Academic Pride i ett gemensamt uttalande.

Även om vi i år inte kan samlas på gator och torg är det viktigare än någonsin att hitta sätt att tillsammans stötta varandra, göra nya bekantskaper, utbyta erfarenheter och nya kunskaper, och inte minst fira de framgångar som det gångna året faktiskt bjudit på.

Stockholm Pride Summer Stream pågår mellan fredagen den 31 juli och söndagen den 2 augusti. På programmet finns livesända seminarier från Pride House, artistframträdanden från Pride Stage och nedslag från olika event runt om i Pride City. Läs mer om programmet på Stockholm Prides hemsida .

Naturligtvis stannar inte vårt arbete för lika villkor vid Pride.

– Hbtq-frågor är en självklar del av vårt kontinuerliga lika villkorsarbete. KTH ska vara ett tryggt och inkluderande universitet för alla studenter och anställda oberoende av deras kön, sexuella läggning, könsidentitet eller könsuttryck, säger Anna Wahl, vicerektor för jämställdhet och värdegrund.

Academic Pride

Academic Pride är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer: Ersta Sköndal Bräcke högskola, Handelshögskolan, Hyper Island, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska högskolan, Sophiahemmet Högskola, och Stockholms universitet.

Årets program innehåller inga speciella Academic Pride aktiviteter, men Prideflaggan kommer att hissas på samtliga deltagande lärosäten under hela festivalprogrammet.

Deltagandet i Pride arrangeras tillsammans med de olika lärosätenas studentkårer, bland andra Medicinska Föreningens HBTQ-förening Queerolinska vid Karolinska Institutet, kårföreningen Rainbows vid Stockholms universitet (en kårförening för HBTQIA+ studenter) och Handelshögskolans studentkår SASSE.

Kontakt

För frågor kring KTH:s deltagande i Academic Pride, vänligen kontakta:

Equality Office

Innehållsansvarig:evenemang@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-07-28