Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Webbpublicering på KTH

KTH:s officiella webbsidor ska innehålla information om KTH:s verksamhet och följa gällande lagar och förordningar samt riktlinjer och föreskrifter från KTH.

Filmning av föreläsning

Lär dig digital tillgänglighet på tre timmar

Digital tillgänglighet betyder att alla – oavsett funktionsvariationer – kan använda digitala tjänster och webbplatser. Nu finns en Canvas-kurs för dig som anställd. 

KTH har tre centralt förvaltade webbplatser:

Den externa webbplatsen, www.kth.se, har huvudingångar för olika målgrupper och uppgifter. De är centralt underhållna och gemensamma för sajten. Huvudingångarna nås från sidhuvudet. Skolor, institutioner och centrumbildningar är startnoder under webbplatsen.

Intranätet och studentwebben är egna webbplatser med egna sidhuvuden.

Om webbplatserna

Här hittar du information om cookies, behandling av personuppgifter och hur du rapporterar brister i tillgänglighet.

Om KTH:s webbplats

Arbeta med webben

Din uppgift som innehållsansvarig eller webbredaktör är att skapa värdefullt och tillgängligt innehåll för dina läsare. Här hittar du riktlinjer för att arbeta med webben.

Arbeta med innehåll

Webborganisation

Förutom de övergripande webbansvariga har varje huvudingång och skolwebbplats en ansvarig.

Läs om redaktörsorganisationen

Webbplatsernas koncept

För de delar av webben som är upprättade i webbmiljöer underhållna av den centrala förvaltningsgruppen gäller bestämda systemlösningar och till dessa är specifika designmallar, navigeringsprinciper och informationsstrukturer knutna.

Koncept för KTH:s webbplatser

Polopoly

KTH använder Polopoly som gemensamt publiceringssystem. Merparten av innehållet på www.kth.se, studentwebben och intranätet hanteras i detta system.

Mer information om Polopoly på KTH