Till innehåll på sidan

Prenumerera på KTH:s nyhetsbrev om DDLS

Foto: SciLifeLab
Publicerad 2021-05-25

DDLS - Data-Driven Life Science - är ett nytt stort nationellt program som SciLifeLab delar värdskap för. Syftet med programmet är att koppla samman life science-forskning med datadrivna metoder. Anmäl dig till KTH:s DDLS-nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om vad som händer kring programmet.

Aldrig tidigare har så mycket data producerats inom life science som idag. Forskning inom området blir kontinuerligt mer beroende av data, och dess mängd och komplexitet växer exponentiellt. När denna data är öppet tillgänglig för forskare över hela världen bidrar det även till fler vetenskapliga upptäckter.

SciLifeLab and Wallenberg National Program on Data-Driven Life Science, DDLS, är ett nytt stort nationellt program som är finansierat genom Knut och Alice Wallenberg Foundation (KAW). SciLifeLab är en av två värdar för programmet, som syftar till att binda samman experimentiell life science med datadrivna tillvägagångssätt kopplade till stordata, högpresterande datorer och artificiell intelligens.

KTH:s interna referensgrupp samordnas av Sebastiaan Meijer . Denna grupp har representanter från CBH, SCI och EECS, och de planerar att skicka ut nyhetsbrev till alla med intresse av programmet. Anmäl dig via formuläret nedan för att få de senaste nyheterna, och hjälp på sätt till att bygga upp ett DDLS-community på KTH.