Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Marie om verksamhetens arbete

Publicerad 2020-03-20

Administrativ chef Marie Larsson om verksamhetens arbete under rådande omständigheter.

Marie Larsson. Foto: privat

Vi följer som alla andra uppmaningen att jobba hemma. Det är självklart möjligt för oss att i väldigt stor utsträckning göra det. Även om det är en mycket ovan situation. Alla har i princip redan den tekniska utrustningen med dator och telefon och vi jobbar med att uppgradera det som behövs så att det skall fungera bra.

Alla vanliga kontaktuppgifter och kontaktvägar gäller fortfarande när det kommer till e-post och telefonnummer. Dem hittar du på: Verksamhetsstödet

Om du inte får svar den vanliga vägen eller har ärende du är osäker på vart du skall vända dig går det alltid att kontakta:

service@cbh.kth.se  
info@cbh.kth.se

De två ovanstående adresserna garanterar vi bevakning på varje dag. Detta gäller alla ärenden och för alla campus. Vi är många personer som kan bevaka de adresserna och hjälpa till att svara, lösa frågorna eller hänvisa vidare.

Arbete och undervisning skall ske på distans men KTHs verksamhet skall fortsätta som vanligt. En ekvation som kan kännas utmanande för oss alla. För verksamhetsstödet går det utmärkt att göra mycket av arbetet på distans. KTH och vi på CBH har redan gemensamt arbetat fram olika lösningar för att arbetet skall fungera så bra som möjligt efter omständigheterna och vartefter nya frågor uppstår försöker vi hitta pragmatiska lösningar som kan fungera under denna speciella period. T.ex. rutiner för signering osv.

Som sagt business as usual men på ett ovanligt sätt. Den stora utmaningen jag ser är att försöka att upprätthålla en normal vardag.

Som jag skrev ovan går arbetsuppgifter att lösa på distans i många fall (dock absolut inte alla) men då kan man omfördela till andra arbetsuppgifter. Det som vi tar för givet och kanske inte tänker på är den viktiga sociala del arbetsplatsen har för de allra flesta av oss. Och rutinerna i vardagen. Resan till jobbet och vår arbetsplats. Den tydliga skillnaden mellan att vara på arbetet och att vara hemma. Det ger fasta rutiner, småpratet med arbetskompisar vid fikat, ett hej i korridoren. Känslan att vara behövd och göra nytta.

Jag minns känslan när jag för drygt 3 år sedan tvingades vara hemma pga operation och efterföljande behandlingar. Sjukdomen i sig rubbade självfallet tillvaron för mig men det konstigaste var att inte kunna gå till jobbet som vanligt. Jag längtade efter att få sitta i bilkö en regnig måndagsmorgon. Jag längtade att gå och köpa sallad på KTH B. Jag längtade efter att sitta på långa pratiga möten. Jag längtade nästan efter att någon skulle vara arg på mig, lite som matadoren i Ferdinand stånga mig...

Glädjande nog ser jag att det redan tagits massor av fina initiativ till digitala avstämningar med gruppen, chefer har kontakt med sina medarbetare, jag får bilder på hemarbetsplatser (med och utan katter) och många grupper har kommit igång med zoom-fika osv. CBH-nytt kommer under närmaste tiden att komma ut extra ofta och där kommer goda exempel och rapporter om ”arbete hemma” att finnas.

Ta hand om er alla och tveka inte att höra av er till oss i verksamhetsstödet om det finns saker vi kan bistå med!

Marie Larsson

Administrativ chef, CBH