Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nya och pågående Zoomkurser för doktorander

Publicerad 2020-03-30

Med anledning av Coronaviruset utökas nu antalet distanskurser för doktorander. På denna sida finns en förteckning över nytillkomna kurser inom CBH:s områden.

NMR-spektroskopi och avbildning – grundläggande principer, 4,5 hp

FCK3311 NMR-spektroskopi och avbildning – grundläggande principer

Föreläsningarna hålls av István Furó. Kursen är avsedd att ge en rimligt detaljerad fysikalisk-kemisk introduktion till NMR-spektroskopi.

Detta är en Zoom-kurs och föreläsningarna kommer att ges live på tisdagar 13.15 - 15.00 och torsdagar 10.15 - 12.00 och (inspelade föreläsningar på Canvas). Tisdagens föreläsningar är planerade att efterföljas av diskussion. Tiderna kan ändras eftersom vi kan justera frekvensen efter behov. Den preliminära längden är 5 veckor. Alla är välkomna till föreläsningarna.

Zoomadressen varken bör eller ska publiceras online, men du är välkommen att vidarebefordra Zoom-inbjudan via e-post. Om du är intresserad av att delta på kursen eller föreläsningarna skickar du ett meddelande med "Delta FKC3311 NMR" till furo@kth.se , eftersom föreläsaren skulle vilja ha en inledande idé om vilka som kan delta.

Möjliga fortsättningar till denna kurs

FCK3312 NMR Spektroskopi och avbildning - kvantmekaniska principer 4,5 hp, som behandlar NMR på kvantmekanisk grund och syftar till att förstå driftsprinciperna för populära multidimensionella NMR-experiment. Detta är en zoomkurs som börjar omedelbart efter FCK3311.

En ny doktorskurs baserad på masterkursen KD2155 Fasta tillståndets kemi: struktur och metoder 7,5 hp som - förutom att ta upp andra saker också - utvidgar synen i riktning mot fast tillstånd-NMR. Kontakta sergeid@kth.se  för mer information.

F3B5436 Molekylar struktur och dynamik av NMR spektroskopi 7,5 hp (troligen en ny kod och titel och omfattning), som ger en mer praktisk behandling av användningen av NMR-spektroskopi för att bestämma organiska molekylstrukturer. Kontakta zoltan@kth.se  för mer information.

Beräkningskemi, 7,5 hp

Föreläsningar ges av lektor Zilvinas Rinkevicius. Distanskursen påbörjas tisdagen den 31 mars, kl 10.00-12.00 och fortsätter med föreläsningar på tisdagar och fredagar 10.00-12.00 under sex veckor.

Alla doktorander eller postdoktorer som skulle kunna ha nytta av kursen är självklart välkomna att delta.

Distanskursen baseras på den ordinarie kursen: www.kth.se/student/kurser/kurs/FCK3001