Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Så tar du din idé från labbet till börsen!

Luncha med professor Michael Malkoch på Zoom den 31 maj och hör honom berätta om de lärdomar han gjort som visionär entreprenör.
Publicerad 2023-05-10

Den 31 maj är det dags för ett nytt lunchwebbinarium i CBH-skolans serie "Impact Stories". Hör Michael Malkoch, professor på KTH och entreprenör, berätta hur det gick till när ”benplåstret” och andra idéer blev ett bolag på börsen.

Kan ”benplåster” revolutionera kirurgin? Det menar Michael Malkoch, professor och entreprenör. Han utmanar gamla arbetssätt med nya material och tekniker, till exempel benlimmet som ska ersätta metallplattor och skruvar.

2006 grundade Michael företaget Polymer Factory tillsammans med några kollegor på KTH. Företaget utvecklar polymera material som kan användas som bärare av läkemedel för att behandla cancer och neurologiska sjukdomar.

Produkterna baseras på nanoteknologi och är kompatibla med bland annat klickkemi. För tjugo år sedan samarbetade Michael med Nobelpristagaren Barry Sharpless i USA. Tillsammans undersökte de hur klickkemi kan användas för att bygga dendrimerer eller så kallade perfekta syntetiska makromolekyler.

Michael såg nyttan, men vad tyckte marknaden? Hör Michaels berättelse om ett femton år långt lopp för att nå börsen.

  • Vad krävs för att marknaden ska tro på dina idéer?
  • När är rätt tid att tacka ja till investerare?
  • Vilka personer behöver du ha i ditt bolag?

Webbinariet riktar sig framför allt till dig som är forskare, doktorand eller postdoktor och hålls på engelska. 

Tid: Onsdag 31 maj klockan 12.00–12.30

Se webbinariet här

Se tidigare Impact Stories