Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Taxiresor inom Sverige ska nu bokas via MyCab

Publicerad 2018-01-24

Från och med 1 mars kommer taxiresor inom Sverige endast ersättas om de har bokats via KTH:s upphandlade bolag MyCab eller Egencia.

Ska du åka taxi i tjänsten inom Sverige? Fortsättningsvis behöver du då boka taxiresor inom Sverige via KTH:s upphandlade taxibolag MyCab. Om du har bokat ett flyg via Egencia går det även att boka flygtaxi via Egencia (måste i så fall bokas vid samma tillfälle som flyget), men för alla övriga taxiresor i Sverige ska MyCab användas. Även om du till exempel bara ska åka taxi mellan olika KTH-campus behöver du boka via MyCab.

Från och med 1 mars 2018 kommer vi endast ersätta taxiresor som bokats via MyCab eller Egencia.

För att kunna beställa taxitjänster hos MyCab behöver du ansöka om ett ”användar-id/resebeställar-id” (boka taxi åt dig själv och/eller åt andra). Profilen är personlig men kan användas för att boka för andra resenärer än profilinnehavaren, men då måste nya uppgifter (resenärens för- och efternamn, mobil nr, e-post och sakattestant om det skiljer sig från profilinnehavarens) anges vid bokning.

En del av er har fått mail från er närmaste personalhandläggare med som bistår med hjälp att skapa nya profiler. Om du inte har fått sådan information kan du skapa en ny profil enligt instruktionerna på nedanstående sida (se "Profilregistrering" längre ner på sidan).

Information om MyCab och hur du skapar en profil för att boka resor.

Tänk på miljön innan du använder taxi!

I KTH:s nya ”Riktlinje om möten och resor” (V-2018-0028) står det att taxi ska användas sparsamt. Om taxi behöver användas ska samåkning ske när det är möjligt.