Kvalitetsarbete
KTH ska vara ett framstående svenskt och internationellt tekniskt universitet, och hålla högsta kvalitet i all sin verksamhet. För att uppnå detta mål krävs ett systematiskt och strategiskt kvalitetsarbete. Här kan du läsa om hur KTH:s kvalitetsarbete går till för utbildning och forskning.
Kvalitetsarbetet på KTH leds på en övergripande nivå av
fakultetsrådet
med stöd av kvalitetssamordnarna på
ledningskansliet
. KTH:s skolor har ansvaret för kvalitetsutveckling och kvalitetsuppföljning i den operativa verksamheten inom sina verksamhetsområden. Du kan läsa mer om ansvar för kvalitetsarbete inom olika områden på nedan sidor.
Dialoger kring resultatet från uppföljningar och utvärderingar genomförs på skol- och KTH-nivå. Studenter och doktorander ska ges möjlighet att vara med i dialogerna. På KTH-nivå integreras dialogen om övergripande kvalitetsfrågor i de verksamhetsdialoger som KTH:s ledning genomför som en del av processen för verksamhetsplanering.
Kvalitetsarbete inom utbildning
Här hittar du vilka delar som ingår i KTH:s kvalitetsarbete för utbildning på alla nivåer och hur processen ser ut.
Kvalitetsarbete inom utbildning
Kvalitetsarbete inom forskning
Här kan du läsa om hur KTH:s kvalitetsarbete för forskning går till.
Kvalitetsarbete inom forskning
RAE2021: Research Assessment Exercise
Fokusutvärderingar
Fokusutvärderingar är en del av KTH:s kvalitetsarbete. De är KTH-gemensamma och kan omfatta ett visst område, en grupp av program eller en utbildningsnivå. Fokusutvärderingar är komplement till årlig uppföljning och programuppföljning och ska användas restriktivt.
EU:s stadga för forskare
KTH har tilldelats utmärkelsen ”HR Excellence in Research" som återspeglar KTH:s åtagande att kontinuerligt utveckla sin personalpolitik i linje med europeiska stadgan för forskare och uppförandekoden för rekrytering av forskare. EU Charter & Code utgörs av allmänna principer och krav som fastställer forskares och deras arbetsgivares roller, ansvar och rättigheter samt är en grundläggande och gemensam kvalitetsram som syftar till att stärka forskningen i Europa.
Europeiska stadgan för forskare med riktlinjer för rekrytering av forskare