Kontakt och support för e-lärande

Här hittar du information om bland annat användarguider, nyheter och det stöd och den support som du som lärare erbjuds.

Webbguider för lärare (om Canvas)

Utöver webbsidorna om Canvas  här på intranätet så har du som KTH-lärare tillgång till kursrummet "Canvas@KTH - An introductory course" . Där hittar du det huvudsakliga informationsmaterialet om Canvas (guider, instruktionsfilmer osv). I kursrummet kan du prova på att skapa innehåll och struktur som du sedan kan kopiera in till en riktig kurs om du vill det. Logga in i Canvas så ser du kursrummet "Canvas@KTH - an introductory course" under "Översikt" i vänstermenyn. 

Nyheter och viktig information om Canvas och e-lärande

"Global Announcement" i Canvas  är en yta för nyheter som syns i en ruta då du loggat in i Canvas. Du kan själv klicka bort nyhetsrutan. Här postar vi nyheter och information för alla Canvas-användare på KTH (främst lärare/anställda) Kom ihåg att läsa informationen noga innan du klickar bort rutan eftersom den sedan inte kommer upp igen.

I nyhetsflödet Nyheter e-lärande  hittar du tips, inspiration och annan information om Canvas och e-lärande på KTH.

Pedagogiskt stöd för lärare

Har du pedagogiska frågor om Canvas, kursdesign och vilka funktioner som finns i lärplattformen är du välkommen att maila oss på e-learning@kth.se . Du kan också boka personlig handledning för frågor om Canvas, kursdesign och e-lärande .

Önskemål om nya funktioner i Canvas

Du kan skicka ett mail till oss på e-learning@kth.se  så ser vi vad som är möjligt att göra eller tar det vidare mot leverantör. Vi återkopplar alltid till dig på något vis. Canvas har ett eget forum för önskemål: feature ideas  där du kan lämna förslag och se andras förslag och ”rösta” på dem. Kom ihåg att det är ett långsamt sätt att påverka och forumet sköts helt av Canvas i USA.

Support och tekniska frågor om Canvas

Kontakta it-support@kth.se .

Tips!

  • Nyhetsflödet Driftsinformation  - senaste nytt om KTH:s IT-system och och eventuella tekniska problem och uppdateringar. 
  • Prenumerera på nyhetsflöden via RSS. Du får då ett mail så fort en nyhet publicerats och du slipper gå in och titta på webbsidorna. Läs hur du lägger till en RSS .