Till innehåll på sidan

Prenumerera på nyhetsflöde och annan viktig information

Håll dig uppdaterad på vad som händer i Canvas och inom e-lärande. Du kan läsa de globala anslagen, prenumerera på E-lärandes nyhetsflöde och kalenderflöde samt bli inlagd i vår mejllista.

Globala anslag i Canvas

"Globala anslag" (Global announcements) i Canvas är en nyhetsruta som du ibland ser då du loggat in i Canvas. Här postar vi nyheter och information för alla Canvas-användare på KTH (studenter, lärare/anställda). Du kan själv klicka bort nyhetsrutan men läs gärna informationen noga innan du gör det.

Du kan hitta gamla anslag under fliken "Nuvarande" och "Nyligen" (från de senaste fyra månaderna) under inställningar för ditt Konto i Canvas (överst i vänstermenyn).

Nyhetsflöde och kalenderflöde direkt till din e-post

Med så kallade RSS-flöden kan du få E-lärandes nyheter och kalenderevent direkt till Outlook.

E-lärandes nyhetsflöde

I E-lärandes nyhetsflöde hittar du tips, inspiration och annan information om Canvas och e-lärande på KTH. Du hittar nyhetsflödet med länken Nyheter e-lärande (KTH) .

För att skapa en prenumeration på nyhetsflödet, följ guiden om RSS (KTH) . Du kommer behöva kopiera in följande webbaddress i Outlook:

https://intra.kth.se/utbildning/e-larande/e-larande-nyheter?rss=news

Du kan favoritmarkera RSS-flöden när du väl lagt in dem i Outlook och det är då lättare att se när de uppdateras. Högerklicka på RSS-flödet och välj "Lägg till i Favoriter".

E-lärandes kalenderflöde

Alla E-lärandes inbokade event finns i E-lärandes kalender . Där hittar du alla Lunch & Learn, workshops och andra event.

För att skapa en prenumeration på kalenderflödet, följ guiden om RSS (KTH) . Du kommer behöva kopiera in följande webbaddress i Outlook:

https://intra.kth.se/utbildning/e-larande/kalender?rss=calendar

Du kan favoritmarkera RSS-flöden när du väl lagt in dem i Outlook och det är då lättare att se när de uppdateras. Högerklicka på RSS-flödet och välj "Lägg till i Favoriter".

Mejllista

Vill du få information om kommande events som rör e-lärande på KTH, som exempelvis Lunch 'n' Learn seminarier och workshops? Kontakta e-learning@kth.se  och be om att komma med på vår mejllista.

Kontakt och stöd för digital utbildning

Har du frågor eller önskar du handledning om digitalt lärande?

För generell support: it-support@kth.se .

För pedagogisk support: e-learning@kth.se  (svarstid: inom 2 dagar).

Andra kontakter för utbildning

Om du har andra frågor kring utbildning på KTH samlas de uppgifterna på Kontakter för utbildningsstöd på KTH .

Innehållsansvarig:e-learning@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2022-05-13