Till innehåll på sidan

Gruppwebb

Med hjälp av grupper kan du samarbeta och kommunicera med andra, till exempel i kursprojekt, nätverk och institutionsgrupper. Du kan gå med i grupper du är intresserad av eller skapa egna grupper.

Öppen eller sluten gruppwebb

Det finns två typer av grupper: öppna (offentliga) och slutna (visas endast för gruppens medlemmar). Om du väljer att göra gruppen öppen, kan fler personer kommunicera inom gruppen. Det går fortfarande att göra en del innehåll (som vissa inlägg och sidor) synligt för enbart gruppens medlemmar och administratörer.

Det här kan du göra i grupper

  • Kommunicera och dela information (skapa sidor eller inlägg, lägga upp filer eller bilder osv.). En administratör kan skapa och redigera sidor under rubriken Innehåll, det kan inte medlemmar göra.
  • Använda gruppens kalender. När du lägger till en aktivitet i kalendern visas aktiviteten automatiskt i alla gruppmedlemmars personliga kalender. Endast administratörer kan skapa aktiviteter, inte medlemmar. 

När du lägger till en person i en grupp får den personen automatiskt en prenumeration med utskick om vad som händer i gruppen. Det är bara administratörer som kan ta bort medlemmar och andra administratörer.

Så här hittar du en grupp

  • KTH Social  visas de grupper som har högst aktivitet för tillfället.
  • Du kan visa de grupper som du prenumererar på i verktygsfältet under Grupper. 
  • Med hjälp av sökfunktionen kan du söka bland alla grupper (bortsett från dolda grupper). 

Om du har frågor om gruppwebben eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta it-support@kth.se