Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Classic Quiz avveckling skjuts fram på obestämd tid

Publicerad 2022-11-22

Canvas vill att användare börjar använda New Quiz för att det är ett bra verktyg, inte för att de blir tvingade. De har därför tagit bort datumet för nedstängningen av Classic Quiz medan de förbättrar New Quiz. KTH inväntar några kritiska funktioner i New Quiz innan en fullständig migration genomförs. Dessa funktioner är stöd för API och för export av CSV-filer. 

KTH inväntar kritiska funktioner i New Quiz

Nedstängningen av Classic Quiz är nu förlängd på obestämd tid då Canvas förstått att juni 2024 var för kort tid att ställa om för många användare. Inga användare ska känna sig tvingade att byta till New Quiz innan alla viktiga funktioner finns på plats. Fokus hos Canvas ligger fortfarande på att utveckla och förbättra New Quiz, men Classic Quiz kommer stödjas så länge det behövs.

KTH anser att i dagsläget saknas det flera kritiska funktioner i New Quiz som behöver komma på plats i god tid inför en fullständig migration. Dessa kritiska funktioner är:

  • export av CSV-filer
  • API-stöd.

KTH rekommenderar dig som lärare att använda New Quiz om du inte har ett behov av de kritiska funktionerna. All utveckling av nya funktioner kommer nämligen att ske i New Quiz. Kontakta gärna oss på e-learning@kth.se  om du använder Classic Quiz på grund av någon annan funktion än de ovan nämnda.

Relaterad läsning