Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Canvas Classic Quiz börjar avvecklas under 2022

Publicerad 2021-12-14

Canvas har just nu två quizmotorer, Classic Quiz och New Quizzes. Under 2022 kommer du inte längre kunna skapa nya Classic Quiz och under 2023 kommer Classic Quiz helt sluta stödjas av Canvas. Vi rekommenderar dig som lärare att migrera dina quiz till den nya quizmotorn i god tid innan Classic Quiz stängs ned.

Classic Quiz avveckling framskjuten på obestämd tid

Canvas vill att användare börjar använda New Quiz för att det är ett bra verktyg, inte för att de blir tvingade. De har därför tagit bort datumet för nedstängningen av Classic Quiz medan de förbättrar New Quiz. KTH inväntar några kritiska funktioner i New Quiz innan en fullständig migration genomförs. Dessa funktioner är stöd för API och för export av CSV-filer.

Classic Quiz avveckling skjuts fram på obestämd tid

Quizmotorn Classic Quiz byts ut mot New Quiz

Canvas har utvecklat en ny quizmotor i flera år och kommer under 2022 börja avveckla den gamla quizmotorn “Classic Quiz”. Avvecklingen kommer ske i flera steg för att ge lärare tid att migrera sina quizfrågor från Classic Quiz till New Quizzes, så Classic Quiz kommer kunna användas under hela 2022 men kommer inte kunna skapas efter sommaren. Mer exakta tider kan du se längre ned under rubriken “Tidslinje för avveckling av Classic Quiz”.

New Quizzes har vissa andra funktioner än Classic och hanteras som en extern app. Canvas visar skillnaderna mellan Classic Quiz och New Quizzes i deras kontinuerligt uppdaterade dokument Jämförelse av funktioner mellan Classic Quiz och New Quizzes (engelska, docs.google.com) .

OBS: Exportering av quizdata till CSV finns för tillfället inte för New Quizzes, men det är under utveckling och förväntas finnas på plats innan Classic Quiz tas ur bruk.

Läs mer om New Quizzes under Funktionen Quiz i Canvas .

Migrera dina quiz från Classic Quiz till New Quizzes

Vi rekommenderar att du som lärare migrerar dina quizfrågor som du har i Classic Quiz till New Quizzes så snart det är möjligt för att kunna lösa möjliga problem i god tid. Du hittar en kort guide till hur du migrerar dina quizfrågor på sidan Skapa ett quiz  under rubriken “Ändra en Classic Quiz to New Quizzes”.

Tidslinje för avveckling av Classic Quiz

Tidslinjen från Canvas gällande avvecklingen av Classic Quiz är som följer:

  • Sedan 2020 – Migration av Quizfrågor är möjligt.
  • Under 2022* – Migration av frågebanker blir möjligt.
  • När New Quiz har motsvarande funktioner* – Classic Quiz kan inte längre skapas.
  • Juni 2024* – Classic Quiz kan inte längre användas.

*Uppdatering 04/04: Canvas har skjutit fram datumet för nyckelfunktioner i New Quiz. Datumet för när Classic Quiz helt stängs ned har också skjutits fram till juni 2024.