Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Presentations- och frågeverktyget Mentimeter

Mentimeter är ett webbaserat presentationsverktyg och digitalt system för interaktiva undersökningar i realtid. Deltagarna kan rösta på olika alternativ eller skriva in sina egna svar. Som anställd eller student på KTH kan du använda det i presentationer eller i undervisning, både i sal eller på distans över Zoom.

Tänk på GDPR vid användning av Mentimeter

Eftersom Mentimeter åtminstone i teorin skulle kunna spåra ett svar till en respondent så är det viktigt att du undviker känsliga personuppgifter i dina frågor. Du bör även undvika frågor som uppmuntrar till att svara med känsliga personuppgifter.

Quizfrågor i din presentation

Mentimeter är ett presentationsverktyg med många olika typer av interaktiva quizfrågor för många olika tillfällen, inklusive flervalsfrågor, öppna frågor, ordmoln och 2-dimensionell graf.

Läs gärna guider till frågetyper i Mentimeter (help.mentimeter.com) .

Du skapar eller importerar din presentation och frågor på Mentimeters webbsida. Deltagarna svarar sedan på frågorna via en kod på webbsidan menti.com eller med en direktlänk du gett dem. Resultaten från omröstningen kan enkelt delas under omröstning eller efteråt.

Kan användas av alla på KTH

KTH har en campuslicens till Mentimeter, så alla anställda och studenter kan använda sig av verktyget utan kostnad.

Kom igång med Mentimeter

Vill du veta hur du kan börja använda Mentimeter? Läs vidare om hur du aktiverar och kopplar ditt Mentimeter-konto till ditt KTH-konto, samt se vilka guider som kan hjälpa dig att komma igång.

Kom igång med Mentimeter

Dela och samarbeta i Mentimeter

Den nya funktionen “collaboration” gör det möjligt att samarbeta i och dela en Mentimeter-presentation med alla dina kollegor och studenter på KTH.

Dela och samarbeta i Mentimeter

Webbinarier om Mentimeter

Här har vi samlat några inspelade Lunch 'n’ Learn webbinarier om Mentimeter.

Webbinarier om Mentimeter